Keuning Letselschade Advocaten Friesland

Uw letselschade advocaat in Friesland

Wanneer u slachtoffer bent bij een ongeval in het verkeer of op het werk, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Een letselschade advocaat kan u helpen met het verhalen hiervan. Het is dan wel prettig om een letselschadeadvocaat in de buurt te hebben. Keuning Letselschade Advocaten is het grootste in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor van Friesland en wij zijn gevestigd in Leeuwarden. Van daaruit staan we cliënten bij in heel Friesland.

Woont u (in de buurt van) Leeuwarden, SneekDrachten, Heerenveen, Wolvega, Harlingen, Franeker, Joure, Lemmer of Dokkum en zoekt u een Friese letselschadeadvocaat die u helpt bij het verhalen van uw schadevergoeding? Aarzelt u dan niet om gratis en vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Neem vrijblijvend contact op

Letselschade na een ongeval in Friesland

Letselschade is de schade die een slachtoffer lijdt na een ongeval. Deze letselschade kan lichamelijk zijn, zoals een een whiplash na een verkeersongeval of psychisch, zoals PTSS.

In ons werk komen wij voornamelijk letselschade na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval tegen. Bij deze twee gevallen zijn vaak zware goederen zoals een auto, motor, tractor of machine bij betrokken is. De schade die u hier oploopt is vaak te verhalen bij uw werkgever, de veroorzaker of zijn verzekering.

Letselschade na een verkeersongeval

Een verkeersongeval is één van meest voorkomende oorzaken van letselschade. In het verkeer zijn vaak zware voertuigen betrokken, waardoor de impact van een verkeersongeval vaak groot is. Als u een aanrijding overkomt en daarbij letsel oploopt, dan kan er veel op u afkomen. Naast u herstel, moet u bijvoorbeeld ook de tegenpartij aansprakelijk stellen om zo uw schadevergoeding te verhalen. Hoe dit verloopt kan per ongeluk en letsel verschillen, omdat geen letselschadezaak hetzelfde is. Als letselschade advocaat kunnen wij u vrijblijvend adviseren over uw rechten en mogelijkheden en het verhalen van uw letselschade na een verkeersongeval.

Letselschade na een bedrijfsongeval

Ongelukken op het werk komen helaas regelmatig voor. Veel bedrijfsongevallen vinden bijvoorbeeld plaats in de bouw. Denk aan het vallen van een steiger of het instorten van een bepaalde constructie. Of als gewerkt wordt met machines zit een ongeluk in een klein hoekje. Ook ongevallen die tijdens werktijd op de weg gebeuren vallen onder bedrijfsongevallen.

Wanneer een ongeluk op of tijdens het werk voorkomt, dan is vaak de werkgever hiervoor aansprakelijk. De werkgever heeft namelijk een vergaande verplichting om ervoor te zorgen dat een werknemer veilig kan werken. U als werknemer heeft dan recht op schadevergoeding.

Letselschade vergoeding verha

Om een schadevergoeding te ontvangen voor de opgelopen letselschade, dient de veroorzaker aansprakelijk gesteld te worden. Vervolgens kan de letselschadevergoeding verhaald worden bij deze aansprakelijke partij.

De vergoeding bij letselschade bestaat uit twee delen:

Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per ongeval, type letsel en persoon. Hier is dus nooit een vast bedrag aan te koppelen.

Ook als er sprake is van eigen schuld zijn er mogelijkheden voor een schadevergoeding.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

Heeft u bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of een verkeersongeval gehad? Vaak is uw schade te verhalen op een aansprakelijke partij of zijn verzekering. Bij het verhalen van uw schade kunnen er een hoop zaken op u af komen. Zaken waarmee u waarschijnlijk nog nooit te maken hebt gehad. Voor de verzekeraar van de tegenpartij is het beoordelen van schadeclaims dagelijkse kost. Met een letselschadeadvocaat haalt u de beste juridische hulp van een letselschadespecialist in huis, om uw schade zo goed mogelijk te verhalen. Een letselschadeadvocaat kan u met veel zaken helpen, zoals:

  • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en zijn aansprakelijkheidsverzekering;
  • Het berekenen van uw recht op schadevergoeding;
  • Het regelen van voorschotten;
  • Het voeren van onderhandelingen over een eindregeling met de verzekeraar;
  • Het geven van een second opinion over uw letselschadezaak.

Dit zijn zomaar een paar zaken die een letselschadeadvocaat voor u kan doen. Juridische hulp en advies bij het het verhalen van uw schade is vaak erg belangrijk. Letsel is een aantasting van uw gezondheid. De gevolgen en de schade daarvan moeten goed worden onderzocht. Met de hulp van een letselschadeadvocaat bent u in staat om uw schadevergoeding zo goed mogelijk te verhalen.

En de kosten van een letselschadeadvocaat dan?

Is uw ongeluk veroorzaakt door iemand anders? In veel gevallen is diegene aansprakelijk. Een letselschadeadvocaat kan zijn kosten dan in rekening brengen bij de tegenpartij, waardoor het inschakelen van een letselschadeadvocaat voor u gratis is. In een persoonlijk gesprek bespreken we precies wat in uw letselschadezaak de mogelijkheden zijn.

Binne jo op syk nei in Fryske abbekaat?

Wannear't it giet om saken fan betrouwen, dan kin it noflik wêze jin te uterjen yn de taal dy't jin it neist stiet. Wannear't jo graach Frysk mei ús prate wolle, dan kin dat.

Neem contact met ons op!

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Ons telefoonnummer is 058-2131555 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.