Letselschade advocaat Groningen

Uw letselschade advocaat in Groningen

Kosteloze juridische hulp bij letselschade in Groningen

Als u in de buurt van Groningen betrokken bent geweest bij een ongeval, dan kunt u waarschijnlijk uw schadevergoeding voor de opgelopen letselschade verhalen bij de aansprakelijke partij. Schakel de hulp in van onze in letselschade gespecialiseerde advocaten voor vrijblijvend advies en hulp bij het aansprakelijk stellen en het verhalen van uw letselschade.

Voor deze juridische hulp betaalt u als slachtoffer vaak niks. De advocaatkosten verhalen we namelijk ook bij de aansprakelijke partij, waardoor juridische hulp voor u helemaal gratis is.

Woont u in of in de buurt van Groningen, en bent u op zoek naar een letselschade advocaat? Wij helpen u graag. Onze bezoeklocatie in Groningen is aan de Paterswoldseweg 808, 9728 BM Groningen. Wij zitten dus bij u in de buurt, en u bij ons. Een vrijblijvend gesprek is dan ook zo geregeld. 

Neem vrijblijvend contact op

Wat vinden anderen van Keuning Letselschade Advocaten?

U heeft intensief contact met uw letselschade advocaat, dan wilt u natuurlijk zeker weten dat het goed zit. Hieronder een aantal recente reviews over ons kantoor.

Bekijk hier meer reviews

Wat te doen bij letselschade?

Letselschade is de schade die iemand lijdt wanneer diegene bij een ongeluk betrokken is geweest. Deze schade kan bestaan uit lichamelijk letsel, maar ook psychisch letsel zoals PTSS valt hieronder.

In ons werk zien wij vaak letselschade ontstaan uit verkeersongevallen en bedrijfsongevallen. Dit komt doordat je hier vaak te maken hebt met zware goederen als een auto, motor, tractor of machine. Gelukkig is er voor de betrokkenen die gewond zijn geraakt na een ongeval vaak een schadevergoeding mogelijk. Hoe hoog deze letselschade voor u is? Dat verschilt per ongeval, type letsel en dus per persoon. Laat u zich door onze letselschade advocaten voorlichten, zodat u weet waar u recht op heeft in uw situatie.

Vrijblijvend contact opnemen

Letselschade na een verkeersongeval

Bent u slachtoffer geweest van een aanrijding, kettingbotsing, een voorangsfout of een eenzijdig ongeval? Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval en daarbij letsel oploopt kan er veel op u afkomen. Om een vergoeding te krijgen over deze opgelopen letselschade, dient u te bewijzen dat de ander schuld heeft. De eerste stap bij een aanrijding is door een schadeformulier in te vullen en deze door de tegenpartij te ondertekenen.

Is er een discussie over wie schuldig is bij een aanrijding? Vraag dan eventuele getuigen om een verklaring af te leggen. Op deze manier kunt u dan samen met uw letselschade advocaat de tegenpartij aansprakelijk stellen en uw letselschade verhalen. 

Als u als fietser of voetganger betrokken bent geweest bij een verkeersongeval en hierbij letsel oploopt, kunt u altijd letselschade vergoeding ontvangen. Fietsers en voetgangers zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer en zijn daardoor extra goed beschermd.

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval dat uw eigen schuld is? Zelfs dan is het mogelijk om een schadevergoeding te ontvangen.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Ongelukken op het werk komen helaas regelmatig voor. Bij ongelukken tijdens werktijd is de werkgever vaak aansprakelijk. Uw werkgever heeft namelijk een vergaande verplichting om ervoor te zorgen dat u als werknemer veilig kan werken. Mocht u dan toch een bedrijfsongeval overkomen? Dan heeft u recht op schadevergoeding.

Ook als u geen werknemer bent die vast in dienst is, kunt u letselschade ontvangen. Ook de volgende typen arbeidskrachten kunnen schade claimen na een bedrijfsongeval:

 • Een uitzendkracht;
 • Een ZZP’er of andere soort zelfstandige;
 • Een stagiair;
 • Een vrijwilliger;
 • Een werknemer van een (onder)aannemer die werk verricht voor een andere aannemer.

Het is dus soms zo dat een werknemer niet eens zijn eigen werkgever aansprakelijk hoeft te stellen na een bedrijfsongeval. Soms kan een werknemer er ook voor kiezen om een andere partij aansprakelijk te stellen om de schade vergoed te krijgen.

Uw recht op letselschade vergoeding

Om een letselschade vergoeding te ontvangen, dient de veroorzaker aansprakelijk gesteld te worden. Afhankelijk van de situatie kan dit dus de werkgever zijn of andere deelnemers in het verkeer. Ook kunt u zelf de veroorzaker zijn. Zelfs bij letselschade door eigen schuld kan een schadevergoeding mogelijk zijn.

Als de veroorzaker aansprakelijk gesteld is, dient hij/zij of zijn verzekering uw schade te vergoeden. Deze schadevergoeding bestaat uit twee delen:

 • Materiële schadevergoeding, denk aan:
  • Kosten vanwege opname in het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum;
  • Kosten voor huishoudelijke hulp;
  • Kosten voor fysiotherapie en psychologische behandelingen.
 • Immateriële schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd. Dit is een vergoeding voor de pijn en het leed dat u heeft als gevolg van een ongeval. Hierbij wordt gekeken naar:
  • Het percentage van blijvende invaliditeit;
  • De littekens en blijvende pijnklachten;
  • De impact van het ongeval op uw leven.

Wat doet een letselschade advocaat?

Heeft u verkeersongeval of bedrijfsongeval gehad of bent u betrokken geweest bij een misdrijf? Dan zullen er vaak verschillende zaken spelen, terwijl u zich allereerst moet focussen op uw herstel. Een letselschadeadvocaat kan u helpen met alle juridische zaken, zoals het aansprakelijk stellen en het verhalen van uw letselschade. Het advies en de rechtsbijstand van een letselschadeadvocaat kan onder meer uit de volgende zaken bestaan:

 • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en zijn aansprakelijkheidsverzekering;
 • Het berekenen van uw recht op schadevergoeding;
 • Het regelen van voorschotten;
 • Het voeren van onderhandelingen over een eindregeling met de verzekeraar;
 • Het geven van een second opinion over uw letselschadezaak.
 • Het opstarten van een procedure wanneer we er niet uitkomen met de aansprakelijke partij

Dit is maar een greep uit de juridische bijstand die een letselschadeadvocaat u kan bieden na een ongeluk. Elke letselschadezaak is uniek. Als u letsel heeft opgelopen bij een ongeval, dan is het belangrijk dat u advies inwint bij een letselschadeadvocaat. U weet dan wat er moet gebeuren om de schadevergoeding zo goed mogelijk te verhalen.

Ontvang vrijblijvend advies

Hoe zit het met de kosten van een letselschadeadvocaat?

Heeft u een ongeluk gehad door toedoen van een ander? Vaak is deze tegenpartij dan aansprakelijk voor uw schade. Een letselschadeadvocaat kan zijn kosten op basis van uurtarief dan in rekening brengen bij de tegenpartij. Voor u is het inschakelen van een letselschadeadvocaat dan gratis. In een persoonlijk gesprek bespreken we precies wat in uw letselschadezaak de mogelijkheden zijn.

Waarom Keuning Letselschade Advocaten inschakelen bij een ongeval in Groningen?

 • Hulp is altijd dichtbij: Vanuit onze locaties in Groningen en Leeuwarden werken onze letselschade advocaten in heel Noord-Nederland. Wij zijn dus bij u in de buurt, en u bij ons. Omdat bij een letselschadezaak vaak veel intensief contact nodig is, is een letselschade advocaat in de buurt wel zo handig.
 • De meest complete rechtsbijstand: Bij ons schakelt u altijd een letselschade advocaat in: de beste en meest complete rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade. Als letselschadeadvocaten kunnen wij u bij alle stappen van het letselschade traject helpen: van aansprakelijk tot eindregeling, en (als het nodig is) tot in de rechtbank;
 • Alleen voor slachtoffers: We werken alleen voor slachtoffers. Dus nooit voor de aansprakelijke tegenpartij;
 • Gratis juridische hulp: Is de tegenpartij aansprakelijk voor uw letsel? Wij kunnen onze kosten dan verhalen op de tegenpartij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is dan zodoende voor u gratis.

Heet u een ongeval gehad in of nabij Groningen?

Woont u (in de buurt van) Winschoten, Delfzijl, Appingedam, Stadskanaal, Veendam, Hoogezand, Leek of Groningen en zoekt u een letselschadeadvocaat voor het verhalen van uw schadeclaim? Aarzelt u dan niet om gratis en vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Contact met uw letselschade advocaat in Groningen

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze locatie in Groningen bevindt zich aan de Paterswoldseweg 808, 9728 BM Groningen. Daarnaast kunt u ons vrijblijvend bellen via 050-22 22 615 of een mailtje sturen naar info@keuningadvocaten.nl. Wilt u liever dat wij met u contact opnemen? Vul dan het contactformulier in.

 • Kosteloos voor u

 • Deskundig

 • Onafhankelijk

 • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Veelgestelde vragen

Er zijn veel partijen die juridische bijstand aanbieden in en om Groningen, maar dit zijn lang niet altijd advocaten. Alleen een letselschade advocaat kan u in elke situatie bijstaan. Dus ook als er een rechtszaak volgt in uw letselschadeschadezaak. Een letselschade-expert, jurist of schaderegelaar kan dat in principe niet. Daardoor is een letselschade advocaat completer en de beste belangenbehartiger om u bij te staan bij letselschade.

Door het intensieve contact is het daarnaast fijn een letselschade advocaat gevestigd in Groningen te vinden. Keuning Letselschade Advocaten vindt u in Groningen en u kunt vrijblijvend bij ons langskomen of contact met ons opnemen.

Onze advocaatkosten kunnen we in de meeste gevallen verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit maakt onze juridische hulp voor u gratis.

Onze letselschade advocaten kunnen u helpen met alle aspecten van een letselschadezaak. Of het nu gaat om het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, om via een rechtszaak of proces om schadevergoeding te verkrijgen of om het treffen van een regeling in uw letselschadezaak.