Bekijk hier meer reviews
Of bekijk de reviews van ons kantoor in Groningen
Wat te doen bij letselschade?
Letselschade is de schade die iemand lijdt wanneer diegene bij een ongeluk betrokken is geweest. Deze schade kan bestaan uit lichamelijk letsel, maar ook psychisch letsel zoals PTSS valt hieronder.
In ons werk zien wij vaak letselschade ontstaan in het verkeer en op het werk. Dit komt doordat je hier vaak te maken hebt met zware voertuigen als een auto, motor of tractor maar ook met grote machines. Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer u in een ongeluk betrokken bent. Gelukkig is er voor de betrokkenen die gewond zijn geraakt na een ongeval vaak een schadevergoeding mogelijk. Hoe hoog deze letselschade voor u is? Dat verschilt per ongeval, type letsel en dus per persoon. Laat u zich door onze letselschade advocaten voorlichten, zodat u weet waar u recht op heeft in uw situatie.
Kosteloos juridisch advies
Letselschade na een aanrijding
Bent u slachtoffer geweest van een aanrijding, kettingbotsing, een voorrangsfout of een eenzijdig ongeval? Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval en daarbij letsel oploopt kan er veel op u afkomen. Om een vergoeding te krijgen voor uw opgelopen letselschade, dient u te bewijzen dat de ander schuld heeft. De eerste stap bij een aanrijding is door een schadeformulier in te vullen en deze door de tegenpartij te ondertekenen.
Is er een discussie over wie schuldig is bij een aanrijding? Vraag dan eventuele getuigen om een verklaring af te leggen. Op deze manier kunt u dan samen met uw letselschade advocaat de tegenpartij aansprakelijk stellen en uw letselschade verhalen.
Aanrijding als fietser of voetganger in Groningen
Als u als fietser of voetganger betrokken bent geweest bij een verkeersongeval en hierbij letsel oploopt, ontvangt u altijd letselschade vergoeding. Fietsers en voetgangers zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer en zijn daardoor extra goed beschermd. Een letselschade vergoeding voor een fietsongeluk zijn bijvoorbeeld de kosten van de kapotte fiets, maar ook de fysieke schade en de pijn en leed die u heeft opgelopen na het ongeluk vallen onder de vergoeding. Laat u u bijstaan door een van onze letselschade advocaten in Groningen? Dan worden ook deze juridische kosten vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.
Wie is schuldig bij een aanrijding?
Wie schuldig en daarmee aansprakelijk is bij een aanrijding, is afhankelijk van het ongeval. Bij een aanrijding achterop is het achteroprijdende voertuig schuldig aan de auto botsing. Dit geldt alleen niet wanneer deze auto werd afgesneden door het voorste voertuig of als deze plotseling remt.
Verkeersongeluk door eigen schuld
Bent u slachtoffer van een verkeersongeval dat uw eigen schuld is? Zelfs dan is het mogelijk om een schadevergoeding te ontvangen. Bel met onze letselschade advocaten in Groningen via 050 222 2615 of vul ons contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk contact opnemen om uw opties te bespreken.
Wat te doen na een bedrijfsongeval?
Ongelukken op het werk komen helaas regelmatig voor, vooral in de bouw en in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan het vallen van een dak, bekneld raken in een machine of aangevallen worden door een patiënt. Ook ongevallen die tijdens werktijd op de weg gebeuren vallen onder bedrijfsongevallen.
Bij ongelukken tijdens werktijd is de werkgever vaak aansprakelijk. Uw werkgever heeft namelijk een vergaande verplichting om ervoor te zorgen dat u als werknemer veilig kan werken. Mocht u dan toch een bedrijfsongeval overkomen? Dan heeft u recht op schadevergoeding. Om deze vergoeding te krijgen, hoeft u als werknemer vaak alleen maar te bewijzen dat u (letsel)schade heeft opgelopen in de uitoefening van uw werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld met medische informatie, getuigen of wanneer uw werkgever het ongeluk heeft gemeld bij de Arbeidsinspectie.
De bewijspositie van een werknemer is dus gunstig, maar het is soms wel belangrijk om het bewijs veilig te stellen. Win daarom tijdig advies in bij een letselschade advocaat.
Welke arbeidskrachten kunnen een bedrijfsongeval overkomen?
Ook als u geen werknemer bent die vast in dienst is, kunt u letselschade ontvangen. Ook de volgende typen arbeidskrachten kunnen schade claimen na een bedrijfsongeval:
- Een uitzendkracht;
- Een ZZP’er of andere soort zelfstandige;
- Een stagiair;
- Een vrijwilliger;
- Een werknemer van een (onder)aannemer die werk verricht voor een andere aannemer.
U hoeft als werknemer dus niet altijd uw eigen werkgever aansprakelijk te stellen na een bedrijfsongeval. Soms kan een werknemer er ook voor kiezen om een andere partij aansprakelijk te stellen om de schade vergoed te krijgen. Weten wat uw rechten zijn? Neem dan contact met ons op.
Uw erkende letselschade advocatenkantoor
Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 7 letselschade advocaten, waarvan 4 LSA advocaten. Een LSA advocaat is een titel voor in letselschade gespecialiseerde advocaten met meerdere jaren ervaring in het behandelen van letselschadezaken en het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.