Bekijk hier alle reviews
Wat is letselschade?
Bij letselschade draait het om de schade die is ontstaan door het fysieke en/of psychische letsel die u oploopt als gevolg van een ongeval. Dit kan uiteenlopen van lichte verwondingen tot ernstige, levensveranderende letsels. Dit letsel kan de nodige financiële gevolgen hebben, zoals medische kosten, verlies van inkomen (beter gezegd: verlies aan verdienvermogen) en andere onkosten.
Uw recht op letselschade vergoeding
Deze letselschade kunt u meestal verhalen op de aansprakelijke partij. Zelfs als er sprake is van eigen schuld zijn er mogelijkheden voor een schadevergoeding. De vergoeding bij letselschade bestaat uit twee delen:
- Materiële schadevergoeding, zoals:
- Kosten vanwege opname in het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum;
- Kosten voor huishoudelijke hulp;
- Kosten voor fysiotherapie en psychologische behandelingen.
- Immateriële schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd. Dit is een vergoeding voor de pijn en leed dat u heeft van een ongeval. Om de hoogte van het smartengeld te berekenen, wordt er gekeken naar zaken als:
- Het percentage van blijvende invaliditeit;
- De littekens en blijvende pijnklachten;
- De impact van het ongeval op uw leven.
Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per ongeval, type letsel en persoon. Hier is dus nooit een vast bedrag aan te koppelen.
Om een schadevergoeding te krijgen voor de opgelopen letselschade, dient de veroorzaker aansprakelijk gesteld te worden. Vervolgens kan de letselschadevergoeding verhaald worden bij deze aansprakelijke partij. En precies daar kunnen onze letselschade advocaten u bij helpen.
Waar kan Keuning Letselschade Advocaten u bij helpen na een ongeval?
Bij Keuning Letselschade Advocaten helpen wij u met:
- Het vaststellen van aansprakelijkheid: Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, we onderzoeken wie verantwoordelijk is voor uw letselschade en stellen deze in overleg met u aansprakelijk
- Het verzamelen van bewijs: Wij verzamelen de medische informatie, politierapporten en getuigenverklaringen om uw zaak te ondersteunen qua bewijs.
- Het berekenen van uw schadevergoeding: Wij zorgen ervoor dat alle kosten, inclusief medische kosten, smartengeld, verlies aan verdienvermogen en andere onkosten, worden meegenomen in uw schadeclaim. En let op: we beoordelen ook welke risico’s er aan uw letsel verbonden zijn, zodat we een zo volledig mogelijke schadeclaim bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij kunnen neerleggen.
Kosten van een letselschade advocaat
Een onderdeel van het recht op schadevergoeding is dat de aansprakelijke tegenpartij ook de advocaatkosten moet betalen. Daarom kunnen wij onze kosten in overleg met u rechtstreeks indienen bij de aansprakelijke tegenpartij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is voor u zodoende gratis.
Meer over advocaatkosten
Waarom Keuning Letselschade Advocaten inschakelen bij letselschade?
Bij Keuning Letselschade Advocaten hebben onze letselschade advocaten ruime ervaring met het behandelen van letselschadeclaims. We begrijpen de complexiteit en de emotionele impact van letselschade. Wij richten ons in ons werk op:
- Persoonlijke aandacht: Wij luisteren naar uw verhaal en bieden maatwerkoplossingen die passen bij uw specifieke situatie. En we houden u uiteraard goed op de hoogte van de vorderingen in uw zaak.
- Deskundigheid: Onze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschadezaken. Ons kantoor heeft jarenlange ervaring in het behandelen van zowel verkeers- als bedrijfsongevallen.
- Resultaatgerichtheid: Wij streven ernaar om de best mogelijke uitkomst voor u te bereiken, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel.
Waarom Keuning Letselschade Advocaten inschakelen in (de buurt van) Dokkum?
Keuning Letselschade Advocaten heeft locaties in Leeuwarden en Groningen. Wij zitten dus bij u in de buurt, en u bij ons. Het hebben van een advocaat in de buurt is over het algemeen belangrijk. Stel er moet een gesprek plaatsvinden, bijvoorbeeld met een schaderegelaar van de verzekeraar, dan is dat makkelijk te regelen. Verder hebben we een goed netwerk in de buurt, stel er moet bepaalde verdere hulpverlening voor u worden ingeschakeld.