Letselschade advocaat Leeuwarden

Letselschade advocaat Leeuwarden

Kosteloze juridische hulp bij letselschade in Leeuwarden

Bent u slachtoffer geweest bij een verkeersongeval, een ongeval op het werk of een misdrijf en heeft u letsel opgelopen? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding voor deze letselschade. In Leeuwarden kunt u terecht bij onze gespecialiseerde letselschade advocaten. Zij adviseren u over uw recht op deze schadevergoeding en helpen u bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker en het verhalen van de letselschadevergoeding. 

Voor deze juridische hulp betaalt u vaak niks. Ook de advocaatkosten worden namelijk verhaald bij de aansprakelijke partij. Daardoor is onze juridische hulp voor u helemaal gratis. Neem voor letselschade advies vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Wat vinden anderen van Keuning Letselschade Advocaten?

U heeft intensief contact met uw letselschade advocaat, dan wilt u natuurlijk wel weten dat het goed zit. Hieronder een aantal recente reviews over ons kantoor in Leeuwarden.

Google reviews Keuning Letselschade Advocaten Leeuwarden

Bekijk hier alle reviews

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die een slachtoffer lijdt wanneer hij of zij bij een ongeluk gewond is geraakt. Het kan hier gaan om een ongeluk dat lichamelijk letsel tot gevolg heeft, maar ook psychich letsel zoals PTSS.

In ons werk komen wij vaak twee ongevallen tegen, namelijk letselschade door verkeersongevallen en bedrijfsongevallen. Dit komt omdat hier vaak zware goederen zoals een auto, motor, tractor of machine bij betrokken is. Vaak is er bij deze ongevallen een letselschadevergoeding mogelijk.

Uw recht op letselschade vergoeding

Wanneer u slachtoffer bent geweest van een ongeval, heeft u meestal recht op een schadevergoeding. De vergoeding bij letselschade bestaat uit twee delen:

 • Materiële schadevergoeding, zoals:
  • Kosten vanwege opname in het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum;
  • Kosten voor huishoudelijke hulp;
  • Kosten voor fysiotherapie en psychologische behandelingen.
 • Immateriële schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd. Dit is een vergoeding voor de pijn en leed dat u heeft van een ongeval. Om de hoogte van het smartengeld te berekenen, wordt er gekeken naar zaken als:
  • Het percentage van blijvende invaliditeit;
  • De littekens en blijvende pijnklachten;
  • De impact van het ongeval op uw leven.

Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per ongeval, type letsel en persoon. Hier is dus nooit een vast bedrag aan te koppelen.

Zelfs als er sprake is van eigen schuld zijn er mogelijkheden voor een schadevergoeding.

Om een schadevergoeding te krijgen voor de opgelopen letselschade, dient de veroorzaker aansprakelijk gesteld te worden. Vervolgens kan de letselschadevergoeding verhaald worden bij deze aansprakelijke partij. En precies daar kunnen onze letselschade advocaten u bij helpen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Letselschade verhalen is iets waar veel van onze cliënten moeite mee hebben. En met goede reden, om uw schadevergoeding te verhalen zijn er een aantal stappen die gedaan moeten worden. Een letselschade advocaat kan u helpen in elke stap van een letselschadezaak.

U kunt vrijblijvend letselschade advies van ons ontvangen. Zo weet u welke mogelijkheden en rechten u heeft in uw letselschade zaak. Vervolgens stellen we de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk. We bekijken samen met u welke schadelijke gevolgen het ongeluk op u heeft gehad en stellen een begroting op. Deze sturen we naar (de verzekeraar van) de aansprakelijke partij om zo de schadevergoeding op de aansprakelijke partij te verhalen. Indien van toepassing regelen we een voorschot op uw schadevergoeding voor u. Zo nemen wij alle juridische stukken op ons en het onderlinge contact tussen u en de aansprakelijke partij en zijn verzekeraar, en kunt u focussen op datgene dat echt belangrijk is: uw herstel.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

Er zijn veel partijen die juridische bijstand aanbieden in Leeuwarden. Let wel: dat zijn lang niet altijd advocaten. Niet iedereen mag zich zomaar advocaat noemen. Iedereen mag zich wel zomaar letselschade expert, letselschade jurist of letselschadespecialist noemen.

Een letselschade advocaat inschakelen betekent dat een rechtsbijstand inschakelt van een raadsman die gebonden is aan gedragsregels, en die u in alle stappen van een letselschadezaak kan helpen. Dus van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot aan de eindregeling. En stel nu dat er een procedure nodig is, ook dan kan een letselschadeadvocaat u helpen. 

Ook zijn er veel partijen die kosteloze hulp bij letselschade aanbieden in Leeuwarden, terwijl zij niet in Leeuwarden zijn gevestigd. Keuning Letselschade Advocaten is dat wel het geval. Wij zijn namelijk gevestigd aan het Julianapark 1 te Leeuwarden.

Kosten van een letselschade advocaat

Een onderdeel van het recht op schadevergoeding is dat de aansprakelijke tegenpartij ook de advocaatkosten moet betalen. Daarom kunnen wij onze kosten in overleg met u rechtstreeks indienen bij de aansprakelijke tegenpartij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is voor u zodoende gratis.

Meer over advocaatkosten

Wie is er aansprakelijk bij een ongeval?

Als een ongeluk heeft gehad dat door iemand anders is veroorzaakt, dan is deze persoon waarschijnlijk aansprakelijk. Is de tegenpartij daadwerkelijk aansprakelijk, dan dient hij (of zijn aansprakelijkheidsverzekering) uw schade te vergoeden. Enkele voorbeelden van ongevallen waarbij er sprake kan zijn van een aansprakelijke tegenpartij:

 • Verkeersongeval;
 • Bedrijfsongeval;
 • Letsel veroorzaakt door een dier;
 • Letsel veroorzaakt door een gebrekkige zaak of opstal;
 • Letsel veroorzaakt door onzorgvuldig of onvoorzichtig handelen van een ander.

Ook als u het ongeval zelf heeft veroorzaakt of wanneer u inzittende was bij een aanrijding, kunt u recht hebben op gehele of gedeeltelijke letselschade vergoeding.

Verkeersongeval in Leeuwarden?

In het verkeer gebeuren regelmatig ongelukken. Iedere letselschadezaak is hierin ook weer anders, er gelden namelijk weer andere regels bij verschillende ongevallen. Zoals bij:

 • Een verkeerongeval van een fietser of voetganger;
 • Een achterop aanrijding;
 • Een verkeersongeval door een voorrangsfout;
 • Een kettingbotsing;
 • Een eenzijdig ongeval.

Om precies te weten wat uw rechten zijn bij uw ongeval, doet u er goed aan om contact op te nemen met onze letselschade advocaten in Leeuwarden.

Heeft u een bedrijfsongeval gehad?

Ook op het werk gebeuren regelmatig ongelukken. Wanneer een ongeluk op of tijdens het werk voorkomt, dan is vaak de werkgever hiervoor aansprakelijk en moet hij uw schadevergoeding betalen. De werkgever heeft namelijk een vergaande verplichting om ervoor te zorgen dat een werknemer veilig kan werken.

Ook als u niet vast in dienst bent kunt u uw schade verhalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Een uitzendkracht;
 • Een ZZP’er of andere soort zelfstandige;
 • Een stagiair;
 • Een vrijwilliger;
 • Een werknemer van een (onder)aannemer die werk verricht voor een andere aannemer.

Waarom Keuning Letselschade Advocaten bij letselschade in Leeuwarden?

 • Hulp is altijd dichtbij: Ons kantoor is gevestigd in Leeuwarden en we werken in heel Friesland. Wij zijn dus bij u in de buurt, en u bij ons. Omdat bij een letselschadezaak vaak veel intensief contact nodig is, is een letselschade advocaat in de buurt wel zo handig.
 • De meest complete rechtsbijstand: U weet zeker dat u een letselschade advocaat inschakelt: de beste en meest complete rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade. Als letselschadeadvocaten kunnen wij u bij alle stappen van het letselschade traject helpen: van aansprakelijk tot eindregeling, en (als het nodig is) tot in de rechtbank;
 • Alleen voor slachtoffers: We werken alleen voor slachtoffers. Dus nooit voor de aansprakelijke tegenpartij;
 • Gratis juridische hulp: Is de tegenpartij aansprakelijk voor uw letsel? Wij kunnen onze kosten dan verhalen op de tegenpartij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is dan zodoende voor u gratis.

Heeft u een ongeval gehad in of nabij Leeuwarden?

Er kan na bijvoorbeeld een verkeersongeval of een arbeidsongeval het nodige op u af komen. Soms ontstaat er discussie over de vraag wie aansprakelijk is voor de aanrijding. Soms is er discussie over de hoogte en het bereken van de schadeclaim. En soms moet er bijvoorbeeld een gesprek met een schaderegelaar van de verzekeraar plaatsvinden. Het zijn slechts voorbeelden van zaken die kunnen spelen bij het vorderen van uw schadeclaim. Deskundig advies van een letselschade advocaat in Leeuwarden is dan een goede zaak. De advocaten van Keuning Letselschade Advocaten kunnen u bij alle stappen in de letselschadezaak helpen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Contact met onze letselschade advocaten in Leeuwarden

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Ons telefoonnummer is 058-2131555 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

 • Kosteloos voor u

 • Deskundig

 • Onafhankelijk

 • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Veelgestelde vragen

Ten eerste is het goed om te weten dat er verschillende partijen zijn die juridische bijstand aanbieden in Leeuwarden. Dit zijn alleen lang niet altijd advocaten. Alleen een letselschade advocaat kan u in elke situatie bijstaan. Dus ook als er een rechtszaak volgt in uw letselschadeschadezaak. Een letselschade-expert, jurist of schaderegelaar kan dat in principe niet. Daardoor is een letselschade advocaat completer en de beste belangenbehartiger om u bij te staan bij letselschade. Keuning Letselschade Advocaten is het grootste in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor van Friesland.

Door het intensieve contact is het daarnaast fijn een letselschade advocaat gevestigd in Leeuwarden te vinden. Keuning Letselschade Advocaten vindt u in Leeuwarden en u kunt vrijblijvend bij ons langskomen of contact met ons opnemen. Meer over ons.

Ook de kosten voor het inschakelen van een advocaat kunnen vaak verhaald worden bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit maakt dat een letselschade advocaat voor u als slachtoffer gratis is.

Onze letselschade advocaten kunnen u helpen met alle aspecten van een letselschadezaak. Of het nu gaat om het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, om via een rechtszaak of proces om schadevergoeding te verkrijgen of om het treffen van een regeling in uw letselschadezaak. Ontdek hier wat onze letselschade advocaat voor u kunnen betekenen.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Vier jaar geleden heb ik een bedrijfsongeval gehad .
Keuning letselschade heeft mij vier jaar lang bij gestaan.
Ik heb het die vier jaar zeer vertrouwd gevoelt.
Ik zal Keuning letselschade zeker aanraden.
Mocht ik een cijfer geven ,dan geef ik het een 10.
Een advocaat die rust uitstraalt en haar vak verstaat.
Dankje wel, C.Dijkstra-Keuning

Yvonne Timmerman

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.