Letselschade advocaat

Als u letselschade heeft opgelopen, kan een letselschade advocaat u helpen met het verhalen van de schade bij de aansprakelijke partij. Een letselschade advocaat heeft zich gespecialiseerd in het letselschaderecht en kan u daarom bij uw letselschadezaak zo goed mogelijk helpen met een specifieke aanpak. Wat uw zaak ook is.

Onze letselschade advocaten kunnen u helpen met alle aspecten van een letselschadezaak. Of het nu gaat om het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, om via een rechtszaak of proces om schadevergoeding te verkrijgen of om het treffen van een regeling in uw letselschadezaak.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw letselschade verhalen met een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat helpt u met het verhalen van uw schade op de aansprakelijke partij. Dit bestaat vaak uit onder meer het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het begroten en het verhalen van uw recht op schadevergoeding.

Elke letselschadezaak is zeer specifiek. En in elke zaak spelen weer aspecten waarop in het bijzonder de aandacht op moet worden gevestigd. Wat er in uw letselschadezaak precies moet en gaat gebeuren is dus op voorhand lastig te zeggen. Wel hebben we een plan van aanpak en stappenplan zoals we vaak een letselschadezaak aanpakken.

Letselschade vergoeding

Is iemand anders verantwoordelijk voor uw letsel? Vaak is die persoon aansprakelijk. De schade die het gevolg is van het letsel noemen we letselschade. De aansprakelijke partij is verplicht die schade te vergoeden. Het recht op schadevergoeding bestaat daarbij uit twee onderdelen:

Voor de materiële schadevergoeding geldt dat deze schade volledig door de aansprakelijke partij moet worden vergoed. Voor het recht op immateriële schadevergoeding/smartengeld geldt dat er recht bestaat op een billijke vergoeding. Hoe hoog die vergoeding is, dat hangt af van de omstandigheden van het geval. Denk bij die omstandigheden onder meer aan de ernst en de blijvendheid van het letsel, de ernst van het plaatsgevonden delict en ernst van de gevolgen van het letsel op het dagelijkse leven.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Er komt veel kijken bij het verhalen van letselschade, wat soms erg overweldigend en moeilijk te overzien kan zijn. Hoewel het niet verplicht is, is het hierom zeker te adviseren om een belangenbehartiger zoals een letselschade advocaat in te schakelen.

Door een letselschade advocaat in te schakelen, heeft u een belangenbehartiger die u kan helpen bij elke stap van een letselschadezaak. Naast een letselschade advocaat, zijn er ook vele niet-advocaten actief als belangenbehartiger in letselschadezaken. Denk bijvoorbeeld aan een letselschade bureau, letselschade expert, letselschade jurist of letselschade specialist. Doordat deze partijen geen advocaat zijn kunnen zij u niet helpen wanneer er bijvoorbeeld een procedure moet worden gestart in uw letselschadezaak. Een letselschade advocaat kan u wél helpen met alle problemen die spelen in een letselschadezaak.

Doordat de kosten voor een letselschade advocaat vaak vergoed worden door de aansprakelijke partij, is een letselschade advocaat voor u gratis. Dit maakt het voor u ook interessant om een ware deskundige op het gebied van letselschade in te schakelen.

Verzekering bij letselschade

Heeft u zelf een verzekering afgesloten die uw letselschade moet vergoeden? Bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden bij uw autoverzekering? Ook dan kunt u zich voor het verhalen van uw letselschade laten bijstaan door een letselschade advocaat.

Ook wanneer u een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten en wilt dat uw zaak wordt overgenomen door een gespecialiseerde letselschade advocaat, kunt u dit gewoon doen. U heeft altijd vrije advocaatkeuze en de aansprakelijke partij moet de advocaatkosten betalen. Daardoor is een advocaat voor u vaak gratis.

Meer weten over een letselschade advocaat bij een rechtsbijstandsverzekering? 

Lees hier over rechtsbijstandverzekering en letselschade

Kosten van de letselschade advocaat

Heeft uw letselschadezaak een aansprakelijke tegenpartij? In veel gevallen is de tegenpartij aansprakelijk voor het vergoeden van de schade. Een onderdeel hiervan is de kosten voor een letselschade advocaat. De kosten van de letselschade advocaat kunnen rechtstreeks worden verhaald op de aansprakelijke partij. De inschakeling van de letselschade advocaat is dan voor u gratis.

Ontdek hier meer over de kosten van een letselschade advocaat. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen om u vrijblijvend te laten informeren over de mogelijkheden.

Keuning Letselschade Advocaten als uw letselschade advocaat

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het letselschade recht. Wij ondersteunen de slachtoffers van verkeers- of bedrijfsongevallen en geweldsmisdrijven en helpen hen hun schade vergoed te krijgen. Ons kantoor staat ingeschreven bij het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad, daarnaast zijn meerdere van onze advocaten lid van specialisatieverenigingen Letselschade Advocaten (LSA) en Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP). 

Onze advocaten zijn werkzaam in het hele land, maar we focussen ons voornamelijk op Friesland, Groningen en Drenthe. Heeft u een letselschade advocaat nodig? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. In overleg met u kunnen we een gesprek met u in plannen, bij u thuis of bij ons op kantoor. 

Ervaringen van onze cliënten

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Vier jaar geleden heb ik een bedrijfsongeval gehad. Keuning letselschade heeft mij vier jaar lang bij gestaan. Ik heb het die vier jaar zeer vertrouwd gevoelt. Ik zal Keuning letselschade zeker aanraden. Mocht ik een cijfer geven ,dan geef ik het een 10. Een advocaat die rust uitstraalt en haar vak verstaat. Dankje wel, C.Dijkstra-Keuning

Yvonne Timmerman

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.