Schadeletsel advocaat

 

De schade die onstaat doordat je gewond raakt bij een ongeval wordt ook wel schadeletsel genoemd. Wanneer je schadeletsel hebt opgelopen en iemand anders is daarvoor aansprakelijk, dan heb je niet alleen recht op smartengeld. Ook heb je recht op vergoeding van de zogeheten materiële schade. Waaruit dat bestaat, leggen we je hierna uit. Ook leggen we je uit waarom het een goed idee is om een schadeletsel advocaat in te schakelen.

 

Schadeletsel: waar heb ik recht op?

 

Schadeletsel bestaat dus in feite uit twee rechten: smartengeld en materiële schadevergoeding.

 

Smartengeld

 

Smartengeld is onder meer een vergoeding voor de gederfde levensvreugde die is ontstaan door het schadeletsel. Het vormt een vergoeding die naar billijkheid wordt bepaald. We kijken dan onder meer naar de ernst van het letsel, de (blijvende) gevolgen ervan en wat in “vergelijkbare” gevallen aan schadevergoeding is uitgekeerd.

 

Wil je meer weten over smartengeld, klik dan hier.

 

Materiële schade

 

Materiële schadevergoeding kan bij schadeletsel uit vele dingen bestaan, zoals:

 

·        Vergoeding medische kosten

·        Verlies aan verdienvermogen, doordat je misschien niet meer kunt werken en in de Ziektwet raakt of je salaris minder wordt doorbetaald

·        Reiskosten

·        Mantelzorg

·        Huishoudelijke hulp.

Wil je meer weten over materiële schadevergoeding? Klik dan hier.

 

Schadeletsel verhalen: laat je bijstaan door een schadeletsel advocaat

 

Schadeletsel verhalen is niet altijd eenvoudig. Verder gelden er voor het vaststellen van de schade belangrijke regels. Om jouw schadeletsel goed te verhalen, is daarom goede juridische bijstand belangrijk.

Twijfel je of je rechtsbijstand wilt van een belangenbehartiger, schadeletseljurist, schadeletselexpert of een schadeletseladvocaat wilt inschakelen? Weet dan dat in principe alleen een schadeletsel advocaat je kan bijstaan in alle fases van een schadeletselzaak. Dus ook als er een procedure of een rechtzaak volgt tegen de schadeletselverzekering. Daarmee onderscheidt een schadeletsel advocaat zich van andere rechtsbijstandsverleners. Wil je de beste juridische bijstand bij het verhalen van jouw schadeletsel? Kies dan voor een schadeletsel advocaat.

 

En de kosten van een schadeletsel advocaat dan?

 

Wist je dat? Als een tegenpartij aansprakelijk is, dan moet die tegenpartij ook de kosten van de schadeletsel advocaat betalen. Dat betekent praktisch dat een schadeletsel advocaat voor jou kosteloos/gratis is.

 

Vragen?

Wil jij weten of jouw schadeletsel te verhalen valt? Of wil jij een advocaat van ons kantoor als jouw schadeletsel advocaat inschakelen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken op 058-2131555. Stuur je ons liever een e-mail? Mail dan naar info@keuningadvocaten.nl en we nemen dan contact met jou op.

Maak een afspraak