Keuning Letselschade Advocaten

Het inschakelen van een in hersenletsel (NAH) gespecialiseerde letselschade advocaat

Wanneer iemand hersenletsel oploopt, dan heeft dit regelmatig ernstige gevolgen. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Onze letselschade advocaten helpen regelmatig mensen die te maken hebben met niet aangeboren hersenletsel door een ongeval (NAH). NAH vergt vaak een specifieke aanpak in een letselschadezaak, omdat het regelmatig voor het slachtoffer van het traumatische hersenletsel leidt tot blijvende gevolgen en risico’s. Ook als dit voor de buitenwereld niet gelijk zichtbaar is. Onze letselschade advocaten kunnen u helpen bij het onderzoeken van de ernst van het letsel, het financieel verhalen van de kosten van herstel en het begroten van de schade.

Wilt u weten wat Keuning Letselschade Advocaten voor u kan betekenen bij een ongeval met hersenletsel als gevolg? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend contact opnemen

 

Bekende vormen van traumatisch hersenletsel die wij als letselschade advocaat vaak zien

In de praktijk komen wij vele vormen van traumatisch hersenletsel tegen. Soms met tijdelijke gevolgen, maar ook regelmatig met blijvende gevolgen. Bijvoorbeeld de volgende benamingen van traumatisch hersenletsel komen voorbij:

 • Hersenschudding (commotio cerebri);
 • Hersenkneuzing (contusio cerebri;
 • Licht traumatisch schedel hersenletsel (LTSH);
 • Traumatische hersenbloeding;
 • Hoofdletsel.

 

Regelmatig gehoorde klachten en beperkingen van cliënten met NAH

Naast de verschillende vormen van hersenletsel die wij tegenkomen in ons dagelijks werk, zijn er ook vele klachten en beperkingen als gevolg van het hersenletsel die wij van onze cliënten te horen krijgen. Denk aan:

 • Bewustzijnsverlies of coma;
 • Uitval van de aansturing van lichaamsdelen;
 • Zichtsverlies/blindheid;
 • Verward gedrag/verwardheid;
 • Geheugenverlies of geheugenproblemen
 • Problemen met het verwerken of begrijpen van informatie;
 • Verandering in persoon of gedrag;
 • Initiatiefverlies;
 • Cognitieve problemen;
 • Concentratieproblemen;
 • Prikkelgevoeligheid;
 • Prikkelbaar;
 • Duizeligheid;
 • Evenwichtsproblemen;
 • Beperkte energie;
 • Hoofdpijnklachten.

Zo kunnen er soms een heel aantal klachten spelen, waardoor dagelijkse activiteiten soms niet meer lukken. Afhankelijk van de ernst van het hoofdletsel is dat soms tijdelijk, maar soms ook blijvend.

Zeker in dat laatste geval zijn de gevolgen groot. De verandering van het leven met hersenletsel zorgt er dan soms voor dat werken niet meer lukt, of dat er aanpassingen nodig zijn. En dat laatste geldt dan regelmatig ook voor het privéleven.

 

Het inschakelen van een letselschade advocaat bij hersenletsel

Zoals gezegd: hersenletsel is een specifiek type letsel, op verschillende fronten vergt het in een letselschadezaak dan ook een specifieke aanpak. Voorbeelden hiervan zijn het onderzoeken van de ernst van het letsel, het ondersteunen in/het financieel verhalen van de kosten van herstel en het begroten van de schade.

Het onderzoeken van de ernst van het letsel

De letselschade advocaten van ons kantoor zijn geen artsen. Voor de medische kennis werken we samen met medisch adviseurs. In overleg met hen vragen we de aanwezige medische informatie op, om de ernst van het traumatische hersenletsel goed te laten beoordelen. En is er verder onderzoek naar de ernst van het NAH nodig? Dan doen onze medisch adviseurs daar aanbevelingen voor en kunnen we eventueel onafhankelijke medische onderzoeken laten opstarten om de ernst van het letsel goed te laten onderzoeken. 

Is het hersenletsel bijvoorbeeld niet zichtbaar op een röntgenfoto, CT-scan of MRI-scan of ook niet op een andere wijze medisch aantoonbaar? Ook dat hoeft niet per se een probleem te zijn om aan te nemen dat er (hersen)letsel speelt als gevolg van het ongeval. In de rechtspraak is aangenomen dat er ook letselschade kan zijn op het moment dat het letsel niet op medisch niveau wordt aangetoond. 

De samenwerking met onze medisch adviseurs is dus al erg belangrijk voor wat betreft het goed bewijzen van het NAH. Maar daar houdt het belang van de samenwerking niet op, want de samenwerking met onze medisch adviseur is ook erg van belang bij de vaststelling van de beperkingen door het traumatische hersenletsel en bij bijvoorbeeld de toekomstrisico’s. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het punt dat bepaalde vormen van hersenletsel ook tot bijvoorbeeld epilepsie kunnen leiden. 

 

Het ondersteunen in/het financieel verhalen van de kosten van herstel

Als u hersenletsel heeft opgelopen dan is de eerste prioriteit uiteraard om daarvan zo goed mogelijk te herstellen. Sommige vormen van hersenletsel bieden een goed herstel, maar zeker de ernstige vormen van hersenletsel leiden tot blijvend letsel. En dan moet dus niet alleen worden ingezet op het zoveel mogelijk herstellen, maar ook op het vinden van aanpassingen bij de nieuwe situatie met het hersenletsel.

Zeker dat laatste is regelmatig een moeilijk en emotioneel traject. In het letselschaderecht geldt dat het slachtoffer zoveel mogelijk moet worden teruggebracht in de situatie zonder ongeval. Dit betekent dus dat qua het herstel het slachtoffer van het hersenletsel recht heeft op de (financiële) ondersteuning van de aansprakelijke tegenpartij of verzekeraar in de weg naar herstel. En als het hersenletsel blijvend is, dan geldt dat ook voor het aanpassen van het leven na het hersenletsel. Zowel privé als op het gebied van het werk. Om dit alles zo goed mogelijk te regelen werken wij vaak samen met andere professionals op het gebied van hersenletsel, zoals;

 • Medisch adviseurs;
 • Zorgschadedeskundigen;
 • Arbeidsdeskundigen;
 • Revalidatiecentra;
 • Psychologen;
 • Therapeuten.

 

Het begroten van de schade

Ook het begroten van de schade bij hersenletsel vergt soms een specifieke aanpak. Er kan soms de nodige hulp nodig zijn, waarvoor dan een schadevergoeding moet worden geregeld. Ook lukt het werken bijvoorbeeld soms na een ongeval niet meer, wat regelmatig tot een forse schade lijdt. En ook kunnen er soms bij hersenletsel specifieke toekomstrisico’s spelen, waarvoor dan specifieke waarborgen of voorbehouden moeten worden geregeld in een letselschadezaak.

 

Wilt u een in hersenletselschade gespecialiseerde advocaat inschakelen?

Ons kantoor heeft ruime ervaring met het behandelen van letselschadezaken waarin NAH of hersenletselschade speelt, waardoor wij naar onze indruk slachtoffers met hersenletsel goed juridisch kunnen helpen. Hiervoor hebben we een aantal uitgangspunten:

 • We kiezen voor een persoonlijke aanpak;
 • We proberen het slachtoffer van het traumatische hersenletsel zoveel mogelijk te ontzorgen;
 • Wij werken alleen voor slachtoffers, dus niet ook voor aansprakelijkheidsverzekeraars;
 • Bij ons kantoor worden cliënten alleen bijgestaan door een advocaat. Dit betekent dat wij u in elke stap van uw letselschadezaak kunnen helpen. Daarmee onderscheiden wij ons van vele andere letselschade(advocaten)kantoren;
 • De advocaten die bij ons kantoor mensen met hersenletsel begeleiden, hebben ruime ervaring bij het behandelen van letselschadezaken waarbij NAH-letsel speelt;
 • We werken samen met vele ervaren professionals om de persoon met hersenletsel zo goed mogelijk te helpen. Wij doen ons werk uiteraard op het juridische gebied, maar in de andere vakgebieden laten wij die professionals hun werk doen. Zodat het slachtoffer met het hersenletsel zo goed mogelijk wordt ondersteund.

Hulp nodig of advies krijgen?

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Ons telefoonnummer is 058-2131555 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

 • Kosteloos voor u

 • Deskundig

 • Onafhankelijk

 • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.