Verzekering bij letselschade

Bij het vergoed krijgen van letselschade is vaak de rol van een verzekering erg van belang. Wanneer iemand aansprakelijk is, is deze vaak voor die aansprakelijkheid verzekerd. Deze verzekering vergoedt dan namens die aansprakelijke partij de schade.

Verzekering bij verkeersongeval

Ook als het gaat om een verkeersongeluk, komt al snel de rol van de verzekeraar in beeld. Gemotoriseerde voertuigen moeten verplicht verzekerd zijn voordat er op de weg mee wordt gereden. Zo'n verzekering wordt ook wel een WAM-verzekering genoemd. Zo'n verzekering vergoedt, als er een aansprakelijke partij is, de volledige schade van het letselschadeslachtoffer. Het recht op schadevergoeding bestaat dan uit het recht op vergoeding van de materiële en immateriële schade.

De rol van zo’n WAM-verzekering is verder nog wel vrij bijzonder. Deze verzekering kunt u namelijk rechtstreeks aanspreken na een verkeersongeval. Dus, stel de tegenpartij weigert contact op te nemen met zijn verzekering, dan bent u niet van die tegenpartij afhankelijk. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij met het verzoek om de schade te vergoeden.

 

Waarborgfonds bij geen verzekering

Wat nu als de veroorzaker van het ongeval geen aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten? Als iemand met een gemotoriseerd voertuig aan het verkeer deelneemt en geen aansprakelijkheidsverzekering heeft, dan is er een waarborgfonds die uw schade vergoed. Uw schade wordt dan vergoed, net alsof er wel een aansprakelijkheidsverzekering zou zijn geweest. U heeft dan dus ook recht op de vergoeding van uw materiële en immateriële schade.

 

Verkeersongeval door eigen schuld

Wat nu als u eigen schuld heeft aan het ontstaan van het verkeersongeval? Of wanneer u zelf aansprakelijk bent voor het ontstaan van het ongeval? Het is dan aan te raden om uw eigen aansprakelijkheidsverzekering in kennis te stellen van het ongeval en de wijze waarop het ongeval is ontstaan. Stel u wordt zelf aansprakelijk gesteld, dan kan uw eigen aansprakelijkheidsverzekering de schade met de andere partij regelen.

Heeft u zelf letsel opgelopen bij de aanrijding en heeft u het ongeval zelf veroorzaakt? Uw eigen aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade dan in principe niet. Hebben andere inzittenden ook letsel opgelopen? Zij kunnen in principe wel van de aansprakelijkheidsverzekering verwachten dat hun schade vergoed wordt. Heeft u een inzittendenverzekering afgesloten? Dan kan het wel zijn dat uw eigen letselschade toch ook vergoed wordt. Ook de andere inzittenden kunnen een beroep doen op die inzittendenverzekering.

Verzekeringen bij bedrijfsongeval

Heeft u een bedrijfsongeval gehad? Vaak heeft een werkgever een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor het geval hij aansprakelijk wordt gesteld voor een bedrijfsongeval. Is de werkgever aansprakelijk, dan vergoedt deze verzekering de schade. En er zijn zelfs verzekeringen die de schade van de werknemer vergoedt ongeacht de vraag of de werkgever aansprakelijk is. Ook als er sprake is van een bedrijfsongeval vergoeden deze verzekeringen in principe de materiële en immateriële schade van de werknemer.

 

Bedrijfsongeval door eigen schuld

Heeft u eigen schuld aan het ontstaan van het bedrijfsongeval? Ook dan is de verzekeraar van de werkgever vaak verplicht om uw schade te vergoeden. Eigen schuld is bij het ontstaan van een bedrijfsongeval pas relevant op het moment dat er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid.

Daarvan is haast nooit sprake, dus ook bij eigen schuld is er in het geval van een bedrijfsongeval vaak recht op schadevergoeding.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Vier jaar geleden heb ik een bedrijfsongeval gehad. Keuning letselschade heeft mij vier jaar lang bij gestaan. Ik heb het die vier jaar zeer vertrouwd gevoelt. Ik zal Keuning letselschade zeker aanraden. Mocht ik een cijfer geven ,dan geef ik het een 10. Een advocaat die rust uitstraalt en haar vak verstaat. Dankje wel, C.Dijkstra-Keuning

Yvonne Timmerman

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.