Letselschade

Letselschade kunt u oplopen door lichamelijke verwondingen of psychische problemen na bijvoorbeeld een aanrijding, verkeersongeval of bedrijfsongeval. De letselschade die u heeft opgelopen kunt u vergoed krijgen bij de aansprakelijke partij, waarbij een letselschade advocaat u helpt met het claimen van deze letselschade.

Onze letselschade advocaten kunnen u helpen met alle aspecten van een letselschadezaak. Of het nu gaat om het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, om via een rechtszaak of proces om schadevergoeding te verkrijgen of om het treffen van een regeling in uw letselschadezaak.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die wordt geleden doordat iemand gewond is geraakt en daarmee letsel heeft opgelopen. Hoewel het hier dus per definitie om een aantasting van iemand zijn lichamelijk of psychische gezondheid, gaat het begrip letselschade over de financiële gevolgen daarvan.

Deze letselschade kan uit veel schade en kosten bestaan. Medische behandelingen worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar bijvoorbeeld het eigen risico, de onverzekerde kosten of praktische zaken als het niet meer kunnen werken door uw schadeletsel zijn letselschade kosten die u kunt verhalen op de aansprakelijke partij.

Letselschade verkeersongeval

Letselschade ontstaat vaak wanneer iemand een verkeersongeval is overkomen. Heel vaak komt dat voor wanneer iemand als voetganger of als fietser door een auto wordt aangereden.

Iemand is aansprakelijk voor iemand anders zijn letselschade wanneer diegene bijvoorbeeld een verkeersfout heeft gemaakt. Dat spreekt vaak redelijk voor zich. Wanneer het gaat om een aanrijding tussen een voetganger of fietser en een automobilist kan het zelfs zo zijn dat de automobilist aansprakelijk is zonder dat deze een verkeersfout heeft gemaakt.

Weten wat uw rechten binnen een verkeersongeval zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u hierover te laten voorlichten.

Letselschade bedrijfsongeval

Naast verkeersongevallen, ontstaat letselschade ook vaak wanneer iemand het slachtoffer is geworden van een bedrijfsongeval. Wanneer een ongeluk plaatsvindt tijdens werktijd, dan is het vaak dat de werkgever aansprakelijk is. Het kan zelfs zo zijn dat schadevergoeding mogelijk is voor ongevallen die buiten werktijd hebben plaatsgevonden.

Op een werkgever rust een ruime verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat werknemers worden beschermd tegen gevaarlijke omstandigheden op het werk. Komt een werkgever die verantwoordelijkheid niet na, dan is de werkgever dus aansprakelijk. De werkgever is dan verplicht om de schade van de werknemer te vergoeden. Gelukkig is de werkgever hiervoor vaak verzekerd.

Heeft u een bedrijfsongeval gehad en wilt u meer weten over uw recht op schadevergoeding? Neem gerust contact met ons op voor het krijgen van verder advies over uw situatie.

Letselschade vergoeding

Letselschade kan recht geven op een vergoeding. Het recht op letselschade vergoeding splitst zich uiteen In het recht op materiële schadevergoeding en immateriële schadevergoeding. Immateriële schadevergoeding wordt ook wel het recht op smartengeld genoemd.

Materiële schadevergoeding gaat met name over door het ongeluk gemaakte kosten, door het ongeluk verloren gegane goederen en schade doordat je niet meer in staat bent om bepaalde activiteiten te verrichten. Hoe hoog het recht op materiële schadevergoeding precies is, is dus vooraf niet zomaar te zeggen. Elke situatie is anders.

Immateriële schade of smartengeld is kort samengevat een vergoeding voor de ellende die iemand ervaart en heeft ervaren als gevolg van het ongeluk en het opgelopen letsel. Ook hierbij geldt dat het op voorhand niet te zeggen is hoe hoog iemand zijn recht op smartengeld precies is. Het recht op smartengeld is namelijk onder meer afhankelijk van de volgende omstandigheden:

  • De duur van het herstel;
  • De ernst van het letsel;
  • De leeftijd van het slachtoffer en daarmee dus ook de verwachte duur van de periode waarin het slachtoffer te maken zal hebben met de beperkingen door het letsel;
  • De aard en de ernst van het delict/het ongeval;
  • De gevolgen van het ongeval In het dagelijks leven van het slachtoffer.

Voor zowel het recht op materiële schadevergoeding als het recht op immateriële schadevergoeding kunnen de vergoedingen dus uiteenlopen. Het kan dus zo zijn dat mensen die hetzelfde ongeval is overkomen recht hebben op een ander bedrag qua schadevergoeding. Dat kan zelfs zo zijn als mensen hetzelfde letsel hebben opgelopen. Daarnaast is het zo dat het totale recht op schadevergoeding pas goed te beoordelen is wanneer bijvoorbeeld de blijvende gevolgen van het letsel en de gevolgen daar weer van duidelijk zijn. In die tussentijd vragen wij als uw letselschade advocaat de tegenpartij de schade die al duidelijk is zoveel mogelijk uit te betalen. En ook als schade niet volledig duidelijk is, dan kan de schade vaak bij wijze van voorschot al worden vergoed.

Meer over letselschade vergoeding

Letselschade advocaat

Waarmee kan een letselschade advocaat u helpen?

Wanneer je een letselschade vergoeding wilt claimen, dan kan dat soepel verlopen. Helaas gebeurt dit niet altijd, en vindt er discussie plaats met de tegenpartij. Ook kan het zo zijn dat er bijvoorbeeld onduidelijkheid bestaat over vraag wie er aansprakelijk is, of hoe hoog de schade is.

Dit zijn een paar voorbeelden waarmee de letselschadeadvocaat kan helpen bij het vorderen van schadeletsel. De letselschadeadvocaat kan bijvoorbeeld duidelijk proberen te krijgen wie er aansprakelijk is, kan discussie voeren met tegenpartij over de aansprakelijkheid en kan de financiële schade goed proberen te begroten. Vaak lukt het dan om buiten de rechter om de etselschade vergoed te krijgen. Soms lukt het ook niet. De letselschadeadvocaat kan dan in overleg met de cliënt eventueel een rechtszaak starten om de schadevergoeding alsnog te verhalen.

Dit zijn zomaar wat grepen uit wat meer procedurele aspecten waarmee de letselschadeadvocaat kan helpen. Wanneer iemand een ongeluk veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk is, dan is diegene ook verplicht om het slachtoffer zoveel mogelijk terug te brengen in de situatie zonder ongeluk. Een letselschade advocaat kan ook helpen om dit zoveel mogelijk te regelen. Bijvoorbeeld door deskundigen in te schakelen die kunnen bepalen hoe iemand dan zo goed mogelijk wordt teruggebracht In de situatie zonder ongeluk. Als dat dan duidelijk is, en het is ook duidelijk wat daarvan de kosten zijn, dan kan de letselschadeadvocaat weer die kosten proberen te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Kortom: een letselschadeadvocaat kan niet alleen helpen bij het oplossen van discussies, maar ook bij het (zoveel mogelijk) terugkrijgen van het oude leven voor het ongeval.

Kosten van de letselschade advocaat

Een letselschadeadvocaat werkt natuurlijk niet gratis. Maar vaak wel voor u. Hoe zit dat dan? Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is, dan is die niet alleen verplicht om uw persoonlijke schade te vergoeden, maar ook om de kosten voor het verhalen daarvan te betalen. Deze kosten worden vaak rechtstreeks ingediend bij de aansprakelijke tegenpartij. Zodoende is voor u de inschakeling van een letselschadeadvocaat gratis, aangezien de tegenpartij deze dan moet betalen.

Keuning Letselschade Advocaten als uw letselschade advocaat

Bij ons kantoor werd een team van in letselschade gespecialiseerde advocaten. We werken met name in Noord-Nederland, oftewel Friesland, Groningen en Drenthe.

Met alle juridische aspecten die een rol spelen bij uw letselschadezaak kunnen wij u adviseren. Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten waar u recht op heeft? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Vier jaar geleden heb ik een bedrijfsongeval gehad. Keuning letselschade heeft mij vier jaar lang bij gestaan. Ik heb het die vier jaar zeer vertrouwd gevoelt. Ik zal Keuning letselschade zeker aanraden. Mocht ik een cijfer geven ,dan geef ik het een 10. Een advocaat die rust uitstraalt en haar vak verstaat. Dankje wel, C.Dijkstra-Keuning

Yvonne Timmerman

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.