Voorschot schadevergoeding letselschade

Het kan soms een tijd duren voordat je een letselschadezaak kunt regelen. Daar kunnen een hoop oorzaken voor zijn. Er kunnen bijvoorbeeld de volgende vragen bestaan, die eerst beantwoord moeten worden:

  • Is de tegenpartij aansprakelijk?
  • Is er sprake van blijvend letsel?
  • Bestaat er bij opgelopen breuken bijvoorbeeld kans op slijtage in de toekomst?
  • Bent u blijvend arbeidsongeschikt?
  • Is de totale schade duidelijk?

Voorschot vragen

Zolang deze onduidelijkheden spelen kunt u wel te maken krijgen met een hoop kosten. U kunt de tegenpartij vaak wel vragen om een voorschot op de uiteindelijk te bepalen schadevergoeding. Zodoende kunt u de kosten vanwege het ongeluk blijven betalen. In de verdere loop van het letselschadetraject wordt de totale omvang van uw schade berekend. Van de totale schadevergoeding worden dan de uitbetaalde voorschotten afgetrokken. Zodoende kan men dan berekenen welke slotbetaling kan worden voorgesteld aan bij een eventuele afkoop van een letselschadezaak. 

Om de aansprakelijke verzekeraar te vragen om een voorschot is het belangrijk om uw schade goed te berekenen. Er is echter een belangrijke eerste stap, namelijk dat de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent. Zonder aansprakelijkheid heeft u namelijk geen recht op schadevergoeding. Is de aansprakelijkheid erkend, dan moet de aansprakelijke partij en verzekeraar de schade vergoeden. 

Het berekenen van de schade en bepalen of voorschot mogelijk is, is nog niet altijd eenvoudig. Met de hulp van een letselschadespecialist of  kunt u dit goed laten beoordelen. Met het inschakelen van een letselschade advocaat bent u voorzien van de meest complete belangenbehartiger. De letselschade advocaat kan u helpen de schadevergoeding te berekenen en de verzekeraar te vragen om een voorschot uit te keren.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Ons telefoonnummer is 058-2131555 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.