Wat is letsel en letselschade?

Letsel betekent dat iemand bij een ongeval gewond is geraakt. Die verwondingen kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Vaak is het letsel gelukkig tijdelijk, bijvoorbeeld bij het oplopen van schaafwonden, een gekneusde arm of een gebroken been dat goed hersteld. Helaas valt het herstel van het letsel soms ook tegen en kan er blijvend letsel optreden.

 

De financiële schade van het letsel: letselschade

De financiële schade die voortvloeit uit het letsel noemen we letselschade. Deze letselschade kan uit veel schade en kosten bestaan. Als het puur gaat om de medische behandelingen, vaak worden die kosten door uw zorgverzekeraar betaald. Wel kunnen er eigen bijdragen spelen, bijvoorbeeld het eigen risico of kosten waarvoor u niet verzekerd bent. Ook kan het zijn dat u door het schadeletsel niet meer kunt werken en dat u daardoor schade lijdt. En naast deze praktische schadeposten kan er ook recht bestaan op een zogeheten smartengeldvergoeding

Al die kosten van het letsel kunnen onder letselschade vallen, net als dus het recht op smartengeld. En die kosten en schadeposten kunt u in principe verhalen als er een aansprakelijke partij is. Wilt u meer weten over letselschade? Klik dan hier of neem contact met ons op om uw vragen vrijblijvend met een van onze letselschade advocaten te bespreken.

 

Wat te doen bij letsel?

Op medisch gebied zijn dat zaken waar bijvoorbeeld uw huisarts natuurlijk meer over kan vertellen dan wij dat kunnen. Op juridisch gebied kan het goed zijn wanneer u uw situatie met een letselschade advocaat bespreekt. Het kan bij letsel bijvoorbeeld nodig zijn dat uw rechten moeten worden veiliggesteld. Denk bijvoorbeeld aan het stuiten van de verjaring, door het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij of verzekering.

Er kan bij letsel veel op u af komen. Medische behandelingen, juridische zaken, maar ook eventuele financiële zorgen doordat u schade lijdt. Het kan rust geven wanneer u weet waar u op juridisch gebied aan toe bent, en wanneer u het verhalen van de schade van het letsel uit handen geeft aan een ervaren letselschade advocaat. Zodoende kunt u zich weer concentreren op het herstel van het letsel.

 

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Ons telefoonnummer is 058-2131555 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!