Verkeersongeval

Letselschade bij een verkeersongeval

Kosteloze juridische hulp na een verkeersongeval

Een verkeersongeval kan uw leven drastisch veranderen. Of u nu een voetganger, fietser, automobilist of passagier bent, de gevolgen van een verkeersongeval kunnen ingrijpend zijn. Het kan leiden tot fysiek en emotioneel letsel, medische kosten, en verlies van inkomen.

Bij Keuning Letselschade Advocaten begrijpen we de impact die een verkeersongeval op uw leven kan hebben. Onze gespecialiseerde letselschade advocaten staan klaar om u bij te staan in deze moeilijke tijd, zodat u zich kunt focussen op uw herstel. Bel gratis en vrijblijvend 058-2131555 of 050-2222615 en laat u adviseren door onze letselschade advocaten.

Neem vrijblijvend contact op

Wat te doen bij letselschade door verkeersongeval?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal in het verkeer. Als u een aanrijding overkomt en daarbij letsel oploopt, dan kan er veel op u afkomen. Denk aan het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het berekenen van uw schadevergoeding. Hoe dit verloopt kan per ongeluk en letsel verschillen, omdat geen letselschadezaak hetzelfde is. Om goed advies te krijgen over de vraag waar u recht op heeft, doet u er goed aan om na een ongeval de hulp in te roepen van een letselschade advocaat. Er kunnen namelijk andere regels gelden bij verschillende ongevallen, zoals bij:

Keuning Letselschade Advocaten kan u als letselschade specialist helpen bij het verhalen van uw schadeclaim.

Waarom Keuning Letselschade Advocaten?

U heeft intensief contact met uw letselschade advocaat, dan wilt u natuurlijk wel weten dat het goed zit. Hieronder een aantal recente reviews over ons kantoor in Leeuwarden.

Bekijk alle reviews

Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het behandelen van letselschade zaken na verkeersongevallen. Wij bieden u vrijblijvend juridische hulp zodat u zich kunt focussen op dat wat echt belangrijk is: uw herstel. Vanuit onze kantoren in Leeuwarden en Groningen is hulp voor u altijd dichtbij!

Letselschade verhalen na een verkeersongeval 

Bij verkeersongevallen zijn regelmatig voertuigen betrokken. Daardoor is de impact van een verkeersongeval vaak groot en kan er snel letsel ontstaan. Soms valt het letsel mee en is er sprake van tijdelijk letsel, maar helaas komt het ook voor dat er sprake is van blijvend letsel.

Of er nu sprake is van tijdelijk of blijvend letsel, de financiële gevolgen kunnen groot zijn. Vaak is het dan van belang om te weten wie er aansprakelijk is, zodat de aansprakelijke partij aansprakelijk kan worden gesteld en de letselschade verhaald kan worden. Daarbij is het gelukkig vaak ook zo dat er een verzekeraar betrokken is, zodat deze de schade kan vergoeden.

Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Als u een verkeersongeval gehad heeft, dan is het belangrijk dat de tegenpartij en zijn WAM-verzekering aansprakelijk gesteld worden voor uw letselschade. Het prettigste is het wanneer de tegenpartij het ongeluk al bij zijn WA-verzekeraar gemeld heeft. Vóór de aansprakelijkstelling worden er dan alvast wat zaken in gang gezet. De aansprakelijkheidsverzekering kan bijvoorbeeld alvast laten weten of de tegenpartij en de aansprakelijkheidsverzekeraar de aansprakelijkheid erkennen. Dit, zodat snel duidelijk is of uw schade wordt vergoed.

Gegevens verzamelen voor het aansprakelijk stellen

Op voorhand weet je nooit hoe een schaderegeling precies gaat verlopen. Ook al lijkt de aansprakelijkheid van de tegenpartij duidelijk (doordat de tegenparij bijvoorbeeld geen voorrang gaf of er een achteropaanrijding was), het is belangrijk om voor de zekerheid het bewijs rondom de aanrijding te verzamelen en te bewaren. Het is vaak belangrijk om in ieder geval de volgende gegevens te hebben:

  • De naam en adresgegevens van de tegenpartij;
  • Het kenteken en de verzekeringsgegevens van de auto(’s) waarmee de aanrijding plaatsvond;
  • Het schade aanrijdingsformulier;
  • De gegevens van de politie, zoals het proces-verbaal en een eventueel rapport van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA);
  • De gegevens van getuigen, zodat hen eventueel om een verklaring kan worden gevraagd.

Hulp van een letselschade advocaat bij het verhalen van letselschade

Helaas gaat het soms ook minder vlot en prettig. Soms is er discussie met de tegenpartij over de vraag wie zijn schuld het was dat de aanrijding plaatsvond. In andere situaties kan het zijn dat de tegenpartij weigert het ongeluk bij zijn verzekeraar te melden, of dat hij zelfs niet verzekerd is.

Een tal van zaken die op iemand afkomen wanneer deze het slachtoffer is van een verkeersongeval. Wanneer iemand een verkeersongeval overkomt, dan is dat voor diegene bovendien vaak de eerste keer. Het is daarom raadzaam om na een verkeersongeval advies in te winnen bij een letselschade advocaat. Voor de letselschadeadvocaat is het afhandelen van claims na een verkeersongeval namelijk dagelijkse kost. Hij kan u als uw specialist op het gebied van letselschade het beste helpen om uw schade zo goed mogelijk te verhalen.

Als de aansprakelijkheid erkend is, dan is het dus tijd om uw schade te begroten, te berekenen en te laten vergoeden. Dit moet bij letselschade zorgvuldig gebeuren. Er kunnen bijvoorbeeld toekomstrisico’s kleven aan het opgelopen letsel. In overleg met uw letselschadeadvocaat en de medisch adviseur kan de schadeclaim zorgvuldig worden begroot en berekend.

Letselschade vergoeding na een aanrijding

De letselschade vergoeding die ontstaat na een aanrijding, kan soms heel verschillend zijn. De schade die na een ongeval vorderbaar is, is erg afhankelijk van de exacte gevolgen van het ongeval. Vaak is er materiële schade aan de orde in de vorm van bijvoorbeeld autoschade of fietsschade. Los van die materiële schade ontstaat er door een aanrijding ook niet zelden letselschade. Deze letselschade kan op haar beurt dan ook weer materiële schade tot gevolge hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medische kosten en schade die ontstaat doordat het slachtoffer niet kan werken. Bij letselschade bestaat er echter ook recht op smartengeld, oftewel een vergoeding vanwege de aantasting van de gezondheid en de persoonlijke gevolgen daarvan.

Letselschade vergoeding bij een auto-ongeluk

Wanneer u zelf aan het verkeer deelnam met de auto en slachtoffer bent geworden van een aanrijding met een andere auto, dan is het van belang te kijken naar de verkeersregels. Aan de hand daarvan zal meestal beoordeeld moeten worden of de andere partij aansprakelijk is voor het ongeval dat u is overkomen. Dat spreekt redelijk voor zich, maar toch komt het regelmatig voor dat hierover discussie ontstaat. Die discussie heeft ook niet zelden te maken met het leveren van bewijs en het waarderen daarvan.

Ook wanneer er sprake is van een fietsongeluk, zijn de verkeersregels relevant bij het bepalen van de aansprakelijkheid. Echter: wanneer iemand als fietser of als voetganger een verkeersongeval overkomt waarbij een gemotoriseerd voertuig betrokken is, dan geldt er specifieke wetgeving ter bescherming van de zwakke verkeersdeelnemer.

Letselschade en eigen schuld

Op het moment dat een andere partij aansprakelijk is, dan bestaat er in principe ook recht op schadevergoeding wanneer u eigen schuld heeft aan het ontstaan van het ongeval. Deze eigen schuld kan echter wel betekenen dat niet de volledige schade zal worden vergoed. Let op: dat de schade niet volledig zal worden vergoed is echter niet altijd zo. Soms kan bijvoorbeeld de ernst van het letsel maken dat de schade alsnog volledig moet worden vergoed ongeacht de eigen bijdrage aan het ontstaan van het ongeval.

Keuning Letselschade Advocaten inschakelen na een verkeersongeval?

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u deze schade vergoed hebben? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. Graag kijken wij met u naar de mogelijkheden om uw schade te verhalen.

En de kosten van de advocaat dan? In veel gevallen kunnen wij onze kosten in overleg met u rechtstreeks verhalen op de aansprakelijke partij. Zodoende is de inschakeling van een letselschade advocaat voor u dan ook doorgaans gratis.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Veelgestelde vragen

Letselschade bij een verkeersongeval gaat over de lichamelijke en psychische schade die iemand lijdt na een verkeersongeval. Dit kan variëren van lichte verwondingen tot ernstige blijvende letsels. Letselschade omvat ook de financiële gevolgen van een ongeval zoals medische kosten en inkomensverlies.

Meestal is de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk voor de letselschade. Echter geldt een specifieke wetgeving wanneer iemand als fietser of voetganger een verkeersongeval overkomt waarbij een gemotoriseerd voertuig betrokken is. Deze is er ter bescherming van de zwakke verkeersdeelnemer. Een letselschade advocaat kan helpen om de aansprakelijkheid vast te stelen en een claim in te dienen.

Na een verkeersongeval is het belangrijk om medische hulp te zoeken, zelfs als de verwondingen gering lijken. Probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen door bijvoorbeeld foto's te maken, getuigenverklaringen te vragen en medische rapporten te bewaren. Meld het ongeval bij de politie en neem contact op met een van onze letselschade advocaten om u juridisch bij te staan en uw schadeclaim in te dienen.

Er zijn diverse soorten schade die u kunt claimen na een verkeersongeval, zoals medische kosten, schade aan uw voertuig en verlies aan inkomen door arbeidsongeschiktheid. Ook kunt u smartengeld claimen voor de pijn die u heeft geleden aan het ongeval.

In de meeste gevallen kan een letselschade advocaat zijn of haar advocaatkosten verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Zo is de juridische bijstand voor u helemaal gratis.

Als de tegenpartij geen verzekering heeft, kunt u mogelijk aanspraak maken op het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit fonds biedt een vangnet voor slachtoffers van onverzekerde of onbekende motorvoertuigen.

Het is aan te raden om altijd de politie in te schakelen na een verkeersongeval, vooral als er gewonden zijn of als de schade aanzienlijk is. Een politierapport kan essentieel bewijs leveren bij het indienen van een letselschadeclaim.

Ervaringen van onze cliënten

Voor het afhandelen van mijn letselschadezaak hier via via terechtgekomen. Ik ben zeer tevreden over de deskundigheid, het contact, de snelle terugkoppelingen, de correctheid en de vriendelijkheid van de advocaat.
Je kunt altijd bellen en wordt altijd netjes te woord gestaan of snel teruggebeld

Siku Diorama