Veelgestelde vragen

In onze praktijk krijgen we vaak vragen die vergelijkbaar zijn. Veelgestelde vragen dus.
Hieronder ziet u de meest voorkomende op een rijtje. Als uw vraag erbij staat, heeft u snel een antwoord.
En zo nee, dan kunt u ons altijd mailen of bellen (058-213 15 55).

Is er iemand anders aansprakelijk voor uw letsel? Dan moet die persoon of zijn verzekeraar uw volledige schade vergoeden. Die schadevergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade (smartengeld).

Alleen een letselschade advocaat kan u in elke situatie bijstaan. Dus ook als er een rechtszaak volgt in uw letselschadeschadezaak. Een letselschade-expert/-jurist/schaderegelaar kan dat in principe niet. Daardoor is een letselschade advocaat completer en de beste belangenbehartiger om u bij te staan bij letselschade.

Dat betekent meestal dat de aansprakelijkheid voor het ongeval (op zijn minst gedeeltelijk) door de tegenpartij wordt verwacht. Het is verstandig om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u vervolgens helpen in de contacten met de verzekeraar.

Zo’n gesprek of bezoek is meestal gewenst om de gevolgen van uw letsel te weten te komen, en om te praten over uw recht op schadevergoeding. De schaderegelaar weet precies wat hij wil, maar u heeft waarschijnlijk  nog nooit met dit bijltje gehakt. Als u zich bij laat staan door ons, heeft u een letselschade advocaat aan uw zijde staan. We kunnen dan het gesprek met de schaderegelaar zo goed mogelijk laten verlopen. 

We hebben locaties in Leeuwarden en Groningen, maar in feite werken we landelijk. In de praktijk werken we echter vooral in Friesland, Groningen en Drenthe.

Als u letsel heeft opgelopen bij een ongeval, neem dan eerst contact op met de medische hulp (huisarts, spoedeisende hulp etc.) en de politie. Zulke eerste hulp na een ongeval is natuurlijk van het grootste belang. Is er sprake van levensbedreigend letsel? Dan is het goed wanneer de naasten zo spoedig mogelijk ook met ons contact leggen, zodat de rechten van het slachtoffer veiliggesteld kunnen worden. Is er geen levensbedreigende situatie, dan is het over het algemeen ook prima om in de dagen na het ongeval contact met ons te zoeken.Wij kunnen u dan uitleggen hoe de juridische afhandeling van het ongeluk verder moet worden geregeld.

Bij ons kantoor heeft u een vaste advocaat als aanspreekpunt. Onze advocaten worden daarbij ondersteund door een ervaren team van secretaresses.

Mail of bel (058-213 15 55/ 050-22 22 615) ons en vraag of er iets is dat we kunnen doen. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat we er hier niet volledig op in kunnen gaan. Een mailtje of telefoontje verheldert veel.

Dat betekent meestal dat de aansprakelijkheid voor het ongeval (op zijn minst gedeeltelijk) door de tegenpartij wordt verwacht.
Het is verstandig om contact met ons op te nemen, omdat het van groot belang is op welke wijze informatie wordt verzameld en gedeeld. We adviseren u om zo’n gesprek met de verzekeraar niet aan te gaan, voordat u met ons heeft gesproken.

De verzekeraar van de dader is dus nieuwsgierig naar uw omstandigheden. Zonder begeleiding bij zo’n gesprek bent u in het nadeel.
De schaderegelaar weet precies wat hij wil, maar u heeft waarschijnlijk  nog nooit met dit bijltje gehakt. Vraag ons om u bij te staan.
Wij kennen het klappen van de zweep als geen ander.

Men zegt wel eens dat advocaten geld verdienen aan de ellende van hun cliënten. Dat is wel een beetje erg kort door de bocht…
Maar we zijn wél advocaten en natuurlijk werken we niet voor niets. We hebben echter ook een prettige verrassing voor u:
Als u met ons in zee gaat (en wij met u), kost het u vrijwel nooit iets!

De eerste, oriënterende bespreking is sowieso voor u kosteloos en geheel vrijblijvend. En wat het vervolgtraject betreft: meestal kan de aansprakelijkheid worden neergelegd bij uw tegenpartij en dan zijn alle kosten – ook die van de behandeling door ons – voor rekening van zijn of haar verzekeraar. In de zeldzame gevallen waarin dat niet kan, informeren we u – eveneens kosteloos – over wat dan wél mogelijk is.

U wéét dus altijd waar u aan toe bent.

Als u niet tevreden bent met de inspanningen van uw rechtsbijstandverzekeraar, dan kunt u bij ons vragen om advies. Ook daarvoor geldt dat er voor u geen kosten zijn verbonden aan het eerste gesprek. Overstappen in zaken waarin de aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend, is geen enkel probleem.

Als uw ongeval te maken heeft met uw werk, is uw werkgever vaak aansprakelijk. Dat geldt zelfs bij zogenoemde ‘eenzijdige’ ongevallen. De juiste beoordeling hangt af van allerlei omstandigheden, maar in elk geval is het de moeite waard om dat door ons te laten uitzoeken.

Als u slachtoffer wordt van een ongeval (bijvoorbeeld in het verkeer of op uw werk), dan levert u dat veel ongemak en extra kosten op. Dus u lijdt schade. Letselschade. Die moet worden betaald door de aansprakelijke veroorzaker. Vaak is die verzekerd, dus u krijgt te maken met zijn of haar verzekeringsmaatschappij.

Deze verzekeringsmaatschappij heeft mensen in dienst die de hele dag niets anders doen dan schades regelen. Daarom is het belangrijk dat u ook een deskundige belangenbehartiger in de arm neemt. Een letselschadeadvocaat die voor uw belangen opkomt.

Wij van Keuning Letselschade Advocaten kunnen u helpen om uw schadeclaim te verhalen. De zaken die daarbij moeten gebeuren, kunnen wij u uit handen nemen. U kunt zich dan zoveel mogelijk richten op uw herstel.

  Stel uw vraag via e-mail of

  Bel ons even (058-213 15 55 / 050-22 22 615)

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.