Gratis hulp bij letselschade in Friesland, Groningen en Drenthe

Gratis bijstand van een advocaat is in een letselschadezaak vaak mogelijk. Hieronder leggen wij uit hoe dat over het algemeen werkt. Wilt u precies weten wat bij uw letselschade mogelijk is? Laat u gratis en vrijblijvend informeren door contact met ons op te nemen.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade mogelijk

Een ongeluk krijgen is al erg genoeg. Zeker als dat ongeluk door iemand anders is veroorzaakt. In veel gevallen is die tegenpartij wel aansprakelijk voor uw schade. In dat geval heeft u gelukkig wel recht op schadevergoeding.

Vaak lukt het om uw schadevergoeding te verhalen bij een verzekeringsmaatschappij zonder dat een rechtszaak nodig is. Onderdeel van uw recht op schadevergoeding is dan dat de aansprakelijke tegenpartij ook de advocaatkosten moet betalen. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is voor u uiteindelijk dan gratis.

Het is bij letselschade dus mogelijk dat u op kosten van de aansprakelijke tegenpartij ook een letselschade advocaat kunt inschakelen. Zo kunt u zich concentreren op uw herstel; uw advocaat regelt het berekenen en verhalen van de schade.

Elke letselschadezaak is natuurlijk uniek. Wilt in uw letselschadezaak weten of u recht heeft gratis hulp bij letselschade? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u dan precies over de mogelijkheden bij uw schadeclaim.

Moet er geprocedeerd worden in uw letselschadezaak?

Lukt het niet om uw zaak te regelen met een verzekeringsmaatschappij? Ook dan kunt u het beste een letselschade advocaat inschakelen. Een letselschade advocaat kan met u kijken wat de mogelijkheden zijn voor een procedure. Let op: niet iedere belangenbehartiger mag voor u procederen. In principe kunnen alleen (letselschade) advocaten dat.

Een verzekeringsmaatschappij weet dit ook. Het feit dat u bijstand van een advocaat heeft, en niet van een jurist, levert daarom vaak al een voordeel op in de onderhandelingen. Een verzekeringsmaatschappij weet dat wij de rechter om een beslissing kunnen vragen als zij weigeren om uw gehele schade te vergoeden.

Wilt u hier meer over weten? Informeer naar de mogelijkheden.

Rechtsbijstandsverzekering?

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? En heeft u een ongeluk gehad waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Ook dan heeft u het recht om een advocaat in te schakelen. Als er moet worden geprocedeerd, moet uw verzekeraar de advocaatkosten betalen. U heeft in het geval een procedure vrije advocaatkeuze. Dat is voordelig.

Heeft u geen rechtsbijstandsverzekering? Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade, dan moet de tegenpartij de kosten voor uw rechtsbijstand betalen. Het maakt daarbij niet uit of u nu een rechtsbijstandsverzekering heeft of niet.

Ook als u dus geen rechtsbijstandsverzekering heeft, kan het dus goed zijn dat u kosteloos een belangenbehartiger kunt inschakelen.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering, maar wilt u liever een zelf gekozen letselschade advocaat inschakelen? Neem dan contact met ons op.

Gratis hulp bij letselschade bij elk ongeluk mogelijk?

Wilt u weten of in uw letselschadezaak de tegenpartij aansprakelijk is? Laat uw situatie beoordelen door een letselschade advocaat en win advies in over uw schadezaak.

In veel gevallen kan een tegenpartij aansprakelijk zijn voor uw letselschade. Onder meer bij de volgende soorten ongevallen kan een ander aansprakelijk zijn: