Eigen risico verhalen

Met medische hulp gaat vaak gepaard dat er de nodige zorgkosten worden gemaakt. Meestal worden die kosten eerst voldaan door uw zorgverzekeraar. Denk daarbij aan medische hulp zoals:

  • Opname ziekenhuis
  • Opname revalidatiecentrum
  • Medicijnen
  • Controles specialist
  • Operaties

De zorgverzekeraar voldoet over het algemeen deze kosten. Wel zal die zorgverzekeraar dan het eigen risico in rekening brengen. Als u verder geen zorgkosten maakt, dan kan dit alles dus al snel een kostenpost van € 385,00 of meer betekenen.

Eigen risico verhalen na een ongeval

Wanneer deze medische kosten veroorzaakt zijn bij een ongeval, dan is het vaak mogelijk om deze kosten te verhalen op een aansprakelijke partij. Deze partij moet deze schade dan aan u vergoeden. Dit geldt dus in principe ook voor het eigen risico voor de zorgverzekering. Ook als u een verhoogd eigen risico heeft.

Is er niemand aansprakelijk? En is het ongeval ontstaan door uw eigen schuld? Ook dan kunt u recht hebben op schadevergoeding, bijvoorbeeld als u als fietser of voetganger bent aangereden door een auto. Ook kunt u bij een eenzijdig verkeersongeval recht hebben op vergoeding van bijvoorbeeld de kosten van het eigen risico. U moet dan echter wel een schadeverzekering inzittenden of een ongevallenverzekering hebben afgesloten. 

Wilt u uw eigen risico voor de zorgverzekering verhalen?

Heeft u vragen over uw letselschade? Neem gratis en vrijblijvend contact op met Keuning Letselschade Advocaten om u te laten informeren naar de mogelijkheden. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615, ons e-mailadres info@keuningadvocaten.nl.

Keuning Letselschade Advocaten heeft locaties in Leeuwarden en Groningen. We werken met name in Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).

Neem contact met ons op!

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.