Tegenpartij erkent geen aansprakelijkheid

Om schadevergoeding te krijgen van de tegenpartij is het nodig dat u de tegenpartij aansprakelijk stelt. Als letselschade advocaat doen wij dit meestal namens de cliënt. Heel vaak wordt de aansprakelijkheid dan gelijk erkend. Helaas komt het ook voor dat de aansprakelijkheid door de aansprakelijke verzekeraar wordt afgewezen. Als de tegenpartij geen aansprakelijkheid erkent, dan is het belangrijk om te controleren of dat terecht is of niet.

Onze letselschadeadvocaten vertellen u graag over uw mogelijkheden en uw rechten in zo'n geval tijdens een vrijblijvend gesprek.

Neem contact met ons op

Wat zijn de stappen als de tegenpartij de aansprakelijkheidsclaim niet wil erkennen?

De eerste stap is dan om te kijken welk bewijsmateriaal er aanwezig is. Denk dan aan de volgende bronnen:

 • Het proces-verbaal van de politie
 • Bij een arbeidsongeval: het rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie rondom het bedrijfsongeval
 • Het schade aanrijdingsformulier
 • Verklaringen van getuigen
 • Camerabeelden

Of er voldoende bewijsmateriaal is, hangt erg van de situatie af. Als er voldoende bewijsmateriaal is, dan is het vaak goed om eerst de verzekeraar daarmee te confronteren.

Erkent de tegenpartij ook dan geen aansprakelijkheid?

Dan is vaak de tweede stap om te kijken of een eventuele procedure nodig is om alsnog de aansprakelijkheid erkend te krijgen. Verschillende procedures bij de rechtbank kunnen dan een optie zijn, zoals:

 • Een getuigenverhoor
 • Een deelgeschilprocedure
 • Een bodemprocedure

Aan het opstarten van procedures kunnen soms ook gevaren kleven, zoals proceskostenveroordelingen. Meestal heeft u voor het opstarten van een procedure een advocaat nodig. Deze letselschade advocaat kan u goed adviseren over de vraag of en zo ja welke procedure er moet worden opgestart.

Erkent de tegenpartij later alsnog de aansprakelijkheid?

Dan betekent dit dus dat uw schade alsnog moet worden vergoed. Door het laten erkennen van de aansprakelijkheid kan de schade soms verder oplopen, bijvoorbeeld vanwege wettelijke rente. Soms kan het onterecht afhouden van de aansprakelijkheid ook nog extra rechten op schadevergoeding geven, zoals smartengeld. Dat laatste geldt echter wel meestal in uitzonderlijke situaties.

 

Wanneer de tegenpartij geen aansprakelijkheid erkent, is het raadzaam om uw letselschadeclaim te laten beoordelen door een letselschade advocaat. Wij helpen u graag verder.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

 • Kosteloos voor u

 • Deskundig

 • Onafhankelijk

 • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Vier jaar geleden heb ik een bedrijfsongeval gehad. Keuning letselschade heeft mij vier jaar lang bij gestaan. Ik heb het die vier jaar zeer vertrouwd gevoelt. Ik zal Keuning letselschade zeker aanraden. Mocht ik een cijfer geven ,dan geef ik het een 10. Een advocaat die rust uitstraalt en haar vak verstaat. Dankje wel, C.Dijkstra-Keuning

Yvonne Timmerman

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!