Tegenpartij erkent geen aansprakelijkheid

Tegenpartij erkent geen aansprakelijkheid

Om schadevergoeding te krijgen van de tegenpartij is het nodig dat u de tegenpartij aansprakelijk stelt. Als letselschade advocaat doen wij dit meestal namens de cliënt. Heel vaak wordt de aansprakelijkheid dan gelijk erkend. Helaas komt het ook voor dat de aansprakelijkheid door de aansprakelijke verzekeraar wordt afgewezen. Als de tegenpartij geen aansprakelijkheid erkent, dan is het belangrijk om te controleren of dat terecht is of niet.

Onze letselschadeadvocaten vertellen u graag over uw mogelijkheden en uw rechten in zo'n geval tijdens een vrijblijvend gesprek.

Neem contact met ons op

Wat zijn de stappen als de tegenpartij de aansprakelijkheidsclaim niet wil erkennen?

De eerste stap is dan om te kijken welk bewijsmateriaal er aanwezig is. Denk dan aan de volgende bronnen:

  • Het proces-verbaal van de politie
  • Bij een arbeidsongeval: het rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie rondom het bedrijfsongeval
  • Het schade aanrijdingsformulier
  • Verklaringen van getuigen
  • Camerabeelden

Of er voldoende bewijsmateriaal is, hangt erg van de situatie af. Als er voldoende bewijsmateriaal is, dan is het vaak goed om eerst de verzekeraar daarmee te confronteren.

Erkent de tegenpartij ook dan geen aansprakelijkheid?

Dan is vaak de tweede stap om te kijken of een eventuele procedure nodig is om alsnog de aansprakelijkheid erkend te krijgen. Verschillende procedures bij de rechtbank kunnen dan een optie zijn, zoals:

  • Een getuigenverhoor
  • Een deelgeschilprocedure
  • Een bodemprocedure

Aan het opstarten van procedures kunnen soms ook gevaren kleven, zoals proceskostenveroordelingen. Meestal heeft u voor het opstarten van een procedure een advocaat nodig. Deze letselschade advocaat kan u goed adviseren over de vraag of en zo ja welke procedure er moet worden opgestart.

Erkent de tegenpartij later alsnog de aansprakelijkheid?

Dan betekent dit dus dat uw schade alsnog moet worden vergoed. Door het laten erkennen van de aansprakelijkheid kan de schade soms verder oplopen, bijvoorbeeld vanwege wettelijke rente. Soms kan het onterecht afhouden van de aansprakelijkheid ook nog extra rechten op schadevergoeding geven, zoals smartengeld. Dat laatste geldt echter wel meestal in uitzonderlijke situaties.

 

Wanneer de tegenpartij geen aansprakelijkheid erkent, is het raadzaam om uw letselschadeclaim te laten beoordelen door een letselschade advocaat. Wij helpen u graag verder.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Dankzij de ondersteuning van deze letselschade advocaat heb ik bereikt wat ik wou. En uiteindelijk hersteld. Mocht het nog is nodig zijn zou ik zeker met jullie weer contact zoeken.

Nathalie Visser