Werkwijze

 

 

Aanpak en stappenplan

Als u te maken krijgt met letsel na een ongeluk, dan is dat voor u vaak de eerste keer. Daarom is het belangrijk dat u weet wat er gebeurt in uw letselschadezaak. Goed contact tussen u en uw letselschadeadvocaat is dus heel belangrijk. Van elke stap die we zetten in uw letselschadezaak houden we u goed op de hoogte. Ook overleggen we natuurlijk met u. Zo houdt u grip op de zaak.

 

Voor elke letselschadezaak is maatwerk nodig. Dat kunnen we natuurlijk pas leveren op het moment dat wij meer weten over uw letselschade. Neem daarvoor gratis en vrijblijvend contact met ons op.

 

Wel kunnen we u alvast vertellen welke stappen er over het algemeen nodig zijn. Hierna volgt een kort stappenplan:

 

·         Een gratis intakegesprek;

·         De tegenpartij aansprakelijk stellen;

·         De schade begroten en berekenen;

·         Het regelen van de letselschadezaak.

 

Gratis intakegesprek

 

Elke zaak begint bij een intake met een advocaat. Dit is een voor u gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Ook daarbij staat maatwerk voorop. We stemmen met u af over een gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor.

 

Tijdens de intake kunt u met een van onze letselschadeadvocaten uw letselschadezaak uitgebreid bespreken; de letselschadespecialist van ons kantoor legt u dan uit wat er het beste kan gebeuren om uw schadeclaim zo goed mogelijk te verhalen.

 

Het intakegesprek is er ook voor om vertrouwen in elkaar te krijgen. U moet vertrouwen hebben in de advocaat die uw letselschadezaak kan behandelen. Op onze beurt beginnen wij alleen aan zaken waarbij wij vertrouwen op een goede afloop.

 

Aansprakelijk stellen tegenpartij

 

Besluiten u en de letselschadeadvocaat om met elkaar in zee te gaan, dan zetten we het letselschadetraject in gang. We stellen dan als eerste de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk. We vragen hem dan om het ongeluk bij zijn aansprakelijkheidsverzekering te melden. In sommige situaties, zoals bij een verkeersongeval, kunnen we de verzekeraar direct aansprakelijk stellen voor uw letsel.

 

Vaak is de aansprakelijkheid, zoals bij een verkeersongeval of arbeidsongeval, vrij snel duidelijk. De verzekering erkent vaak vrij snel de aansprakelijkheid. Maar, uw letselschade advocaat treedt ook op als de verzekering van de tegenpartij niet reageert. De Gedragscode Behandeling Letselschade van De Letselschade Raad bepaalt bijvoorbeeld dat een aansprakelijkheidsverzekeraar in principe binnen drie maanden na de aansprakelijkstelling een uitspraak moet doen over de aansprakelijkheid.

 

Erkent de tegenpartij de aansprakelijkheid? Dan moeten de tegenpartij en zijn verzekeraar uw schade vergoeden. Wijst de tegenpartij de aansprakelijkheid af? Dan bespreekt uw advocaat met u wat te doen: Is verder discussiëren zinvol? Of moet er misschien een rechtszaak worden opgestart om uw schadevergoeding te krijgen?

 

Letselschade begroten en berekenen

 

Hoofdlijnen

 

Heeft de tegenpartij de aansprakelijkheid erkend en gaat de verzekeraar uw schade vergoeden? Dan gaat uw advocaat als letselschade expert voor u aan de slag om de schade van het ongeluk in kaart brengen. Om de hoogte van de schadevergoeding voor uw letselschade te berekenen zijn vaak meerdere zaken nodig, zoals:

 

·         Het opvragen medische informatie bij uw huisarts, ziekenhuis en fysiotherapeut;

·         Een medisch advies van de medisch adviseur;

·         Het opstellen van een schadestaat of vordering;

·         Het berekenen van uw schade en het bepalen uw recht op smartengeld;

·         Het vragen van een voorschot of meerdere voorschotten.

 

Elke letselschadezaak is anders

 

Het hangt erg af van de ernst van uw letsel hoe lang uw letselschadezaak loopt en welke stappen er nodig zijn. Er wordt weleens gezegd dat een letselschadezaak binnen twee jaar moet worden geregeld. Dat is niet zo. Uw advocaat gaat aan de slag om uw letselschadezaak zo snel te regelen, mits dat het beste is voor uw zaak. Soms is bijvoorbeeld een voorstel van een verzekeraar voor een afkoop van uw letselschade te laag. Of er nog geen medische eindsituatie.  Er is dan meer tijd nodig om uw schadevergoeding te verhalen.

 

Dat speelt vaak ook wanneer u arbeidsongeschikt bent geraakt door een ongeluk. Letselschadeslachtoffers maken zich dan vaak zorgen over eventueel inkomensverlies na een ongeval. Dat is terecht. Het UWV kijkt bijvoorbeeld pas na twee jaar of u recht heeft op een WIA-uitkering. De uitkomsten daarvan moeten vaak eerst duidelijk zijn, voordat bijvoorbeeld uw verlies aan arbeidsvermogen goed kan worden berekend.

 

Om uw claim volledig vergoed te krijgen, is dus soms tijd nodig. In de tussentijd kan uw letselschadeadvocaat vaak om bevoorschotting vragen bij de verzekering. Met een of meerdere voorschotten kunt u dan de kosten vanwege het ongeluk blijven dragen. Op manier proberen wij uw financiële zorgen tijdens een letselschadetraject zoveel mogelijk weg te nemene.

 

Vaak kunt u in overleg met uw letselschadeadvocaat uw schade goed in beeld brengen. Dit gebeurt vaak met schadestaat. Een schadestaat is een lijst met kosten die u heeft gemaakt of bedragen die worden berekend als compensatie voor uw letselschade.

 

Soms is bij het bepalen en berekenen van uw schadevergoeding hulp van andere deskundigen nodig, zoals:

 

·         Een medisch adviseur voor het beoordelen van uw letsel, de gevolgen voor de toekomst en het bepalen van voorbehouden. Soms is zelfs een medische expertise bij een expertisearts nodig om bijvoorbeeld de mate van blijvende invaliditeit te bepalen;

·         Een arbeidsdeskundige, om u te helpen bij het re-integreren en om te kijken of u nog kunt werken na een ongeluk;

·         Een rekenkundige, om uw letselschadeclaim goed te berekenen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om pensioenschade na een ongeval.

 

Wil de aansprakelijkheidsverzekering niet uitkeren waar u recht op heeft? Dan kunt u met uw letselschadeadvocaat bekijken of het verstandig is om naar de rechter te stappen. Anders dan veel andere letselschade experts of letselschade juristen zijn de letselschadespecialisten van Keuning Letselschade Advocaten ook advocaat. Een advocaat kan met uw letselschadezaak naar de rechter, een belangenbehartiger die geen advocaat is in principe niet. Uw letselschadeadvocaat kan daarom als niemand anders goed bekijken of het verstandig is om een rechtszaak te starten, of niet.

 

Het regelen van een letselschadezaak

 

Elke letselschadezaak is uniek. Iemand die slachtoffer wordt van een ongeval krijgt vaak voor het eerst te maken met letsel. Om uw letselschadezaak goed te regelen, is het inschakelen van een letselschadeadvocaat voor rechtsbijstand een goed advies.

 

Hiervoor zijn al een aantal stappen genoemd die vaak nodig zijn om uw letselschade goed te regelen. Het is belangrijk om uw recht op schadevergoeding goed te laten berekenen door een letselschadeadvocaat. Uw letselschade zonder advies afkopen is vaak geen goed idee. Aansprakelijkheidsverzekeraars willen een letselschadezaak vaak definitief afdoen met een vaststellingsovereenkomst. Dat is vaak ook prima, mits uw letselschadezaak goed is beoordeeld en blijkt dat u krijgt waar u recht op heeft. Ook is een belastinggarantie belangrijk. Soms is het ook nodig om een voorbehoud op te nemen in een vaststellingsovereenkomst, zodat u kunt terugkomen op de letselschadezaak.

 

En de kosten van een letselschade advocaat dan?

 

Is uw ongeluk veroorzaakt door iemand anders? In veel gevallen is diegene aansprakelijk. Wij kunnen onze kosten dan in rekening brengen bij de tegenpartij. Voor u is het inschakelen van een letselschadeadvocaat dan gratis. In een persoonlijk gesprek bespreken we precies wat in uw letselschadezaak de mogelijkheden zijn.

 

Hulp nodig bij het verhalen van uw letselschade?

 

Voor goede letselschadeadvocaten met ervaring en kunde bent u bij Keuning Letselschade Advocaten aan het juiste adres. Keuning Letselschade Advocaten is gevestigd in Leeuwarden. Van daaruit werken we met name in Friesland, Groningen en Drenthe.

 

Als u op zoek bent naar een letselschadeadvocaat in Noord-Nederland, neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via 058-2131555 of info@keuningadvocaten.nl.

 

 


    

Maak een afspraak