Kosten fysiotherapie verhalen

Als u een ongeluk hebt gehad en letsel opgelopen heeft, dan is zo goed mogelijk herstellen natuurlijk erg belangrijk. Vaak volgt er fysiotherapie na een ongeval voor herstel en revalidatie. Bijvoorbeeld bij het oplopen van een whiplash, kneuzingen en botbreuken. Soms komt de inschakeling van een fysiotherapeut tot stand via een verwijzing door een huisarts, of door zelf contact op te nemen met een fysiotherapeut.

Als u door een ongeval fysiotherapie nodig heeft, dan kan het zijn dat u die zorgkosten kunt verhalen. Soms moet de zorgverzekering de kosten voor fysiotherapie betalen. Als er iemand aansprakelijk is voor het ongeluk dat u overkomen is, dan kunt u die tegenpartij ook aansprakelijk stellen voor de kosten van fysiotherapie of manuele therapie.

Fysiotherapie en zorgverzekering

Veel mensen hebben een aanvullende verzekering afgesloten voor fysiotherapie. Vanuit die verzekering moet uw zorgverzekering dan de kosten voor de fysiotherapie betalen. Soms kan uw fysiotherapeut de kosten voor de fysiotherapie rechtstreeks indienen bij uw zorgverzekeraar. Soms moet u de kosten zelf indienen bij uw zorgverzekering.

Omdat voor fysiotherapie vaak een aanvullende verzekering is afgesloten, zijn de kosten van de fysiotherapiebehandelingen vaak niet van invloed op uw verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Wel kan er soms een eigen bijdrage gelden.

Heeft u langdurig fysiotherapie nodig na een ongeval? Soms komt u in aanmerking voor een chronische indicatie. De kosten van de fysiotherapie kunnen dan soms vanuit de basisverzekering worden vergoed. Uw fysiotherapeut of uw zorgverzekeraar kan u daar vaak meer over vertellen.

Kosten fysiotherapie verhalen op aansprakelijke partij?

Heeft u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Of bent u door de verzekerde behandelingen heen? Als u een ongeval hebt gehad waarvoor iemand anders aansprakelijk is, dan kunt u er ook voor kiezen om diegene aansprakelijk te stellen voor de kosten van de fysiotherapeut of manueel therapeut. In veel gevallen kan een tegenpartij aansprakelijk zijn. Denk aan een verkeersongeval of een ongeval tijdens werk (bedrijfsongeval).

De tegenpartij is vaak via een WA-verzekering verzekerd voor die aansprakelijkheid. De tegenpartij of zijn aansprakelijkheidsverzekering moet dan de kosten van fysiotherapie vergoeden. Zodoende kunt u toch de hulp van een fysiotherapeut (vergoed) krijgen.

Neem contact met ons op!

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.