Bedrijfsongeval en de ziektewet

Een ongeval, zoals een bedrijfsongeval, leidt vaak tot arbeidsongeschiktheid, zowel voor een korte als voor een langere tijd. Hieronder kunt u lezen wat dit voor u kan betekenen en waar u misschien recht op heeft. Wil u precies weten welke mogelijkheden en rechten u heeft na een bedrijfsongeval? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend contact opnemen

 

Hoe gaat het met het doorbetalen van het loon na een bedrijfsongeval?

Dit verschilt van geval tot geval. Regelmatig komt het voor dat de werkgever, zeker in het eerste jaar na het bedrijfsongeval, het salaris volledig doorbetaalt. Maar ook komt het vaak voor dat dit niet volledig gebeurt, maar slechts voor een bepaald percentage. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld een werknemer een onregelmatigheidstoeslag mist.

In het tweede ziektejaar daalt het salaris vaak wel, of als hiervan al een percentage werd uitbetaald daalt deze nog verder. Verder stopt een loondoorbetalingsverplichting van een werkgever vaak twee jaar na het ongeval. Het kan dan zijn dat een werknemer in aanmerking komt voor een WIA-uitkering via het UWV. Komt een werknemer daarvoor niet in aanmerking? Dan kan het nog zijn dat de werknemer recht heeft op WW. Bestaat ook daar geen recht op? Dan kan er in het uiterste geval nog recht bestaan op een bijstandsuitkering, maar bij het bestaan van een recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval is dat vaak niet het geval.

Als iemand niet in staat is om te werken als gevolg van een bedrijfsongeval, dan kan de schade dus fors oplopen. Als een werkgever aansprakelijk is, dan zal de werkgever die schade moeten vergoeden.

 

Bestaat er recht op ziektewet na een bedrijfsongeval?

Vaak moet een werkgever dus het loon doorbetalen na een bedrijfsongeval. Een ander verhaal wordt het op het moment dat een arbeidsovereenkomst eindigt na een bedrijfsongeval. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een tijdelijk contract of een situatie van een uitzendkracht.

 

Wat te doen wanneer het salaris of de uitkering na een bedrijfsongeval een stuk lager is dan eerder salaris?

Is de werkgever aansprakelijk? Dan zal de werkgever dat verschil als schade moeten vergoeden.

Stel: u krijgt een bedrijfsongeval en u raakt in de ziektewet. Wat nu?

Als u de schade die u financieel lijdt vergoed wilt hebben, dan is het na een bedrijfsongeval vaak zaak de werkgever aansprakelijk te stellen. Als de werkgever aansprakelijk blijkt, dan zal deze de schade die u lijdt moeten vergoeden. Op die manier wordt u schadeloos gesteld.

 

Weten of uw werkgever aansprakelijk is en wat uw rechten zijn?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten informeren u over uw rechten.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Ons telefoonnummer is 058-2131555 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.