Bedrijfsongeval eigen risico

Hoe zit het met het eigen risico voor de zorgverzekering wanneer er een bedrijfsongeval gebeurt? Wanneer een bedrijfsongeval plaatsvindt, dan is de werkgever daarvoor in de meeste gevallen aansprakelijk. Dit is slechts anders wanneer de werkgever de op hem rustende zorgplicht is nagekomen of wanneer het ongeluk aan opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer te wijten is. Deze uitzonderingssituaties komen niet vaak voor.

Dit betekent dat bij een bedrijfsongeval de werkgever vaak aansprakelijk is. De werkgever, en daarmee meestal zijn aansprakelijkheidsverzekeraar, is dan verplicht om de schade van de werknemer te vergoeden. Dit geldt dan dus ook voor het eigen risico voor de zorgverzekering.

 

Uw eigen risico vergoed krijgen na een bedrijfsongeval?

Regelmatig komt het voor dat een werkgever de kosten van het eigen risico vanwege het bedrijfsongeval zonder discussie vergoedt. Soms loopt het echter anders. Dan kan het nodig zijn om de werkgever aansprakelijk te stellen om alsnog de schade vergoed te krijgen.

Verder kan het zo zijn dat er door de werkgever een ongevallenverzekering is afgesloten die bijvoorbeeld de kosten van het eigen risico vergoedt. Die verzekering vergoedt dan het eigen risico, ongeacht de vraag of de werkgever aansprakelijk is.

 

Wat gebeurt er met het eigen risico bij een bedrijfsongeval?

Is bijvoorbeeld medische hulp van het ziekenhuis nodig? Of bent u met de ambulance vervoerd? De kosten van deze medische hulp worden in rekening gebracht bij uw zorgverzekering. De zorgverzekering mag dan het eigen risico bij u in rekening brengen.

De kosten van het eigen risico moet u dan zelf betalen. Wilt u weten of u deze kosten van het eigen risico vergoed krijgt door de werkgever? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om na te gaan of de werkgever in uw situatie aansprakelijk is.

 

Moet u zelf het eigen risico na een bedrijfsongeval betalen?

Ja, als de zorgverzekering het eigen risico bij u in rekening brengt, dan moet u dat zelf betalen. Dit is de afspraak die u met uw eigen zorgverzekering heeft. Wel is het voor u mogelijk om het eigen risico te verhalen als de werkgever aansprakelijk is voor het arbeidsongeval. 

 

Welke bedrijfsongevallen kunnen er zoal plaatsvinden?

Meestal vinden ongevallen op het werk plaats vanwege valpartijen. Denk daarbij aan valpartijen van een ladder, steiger, trap of een dak. Ook komt het regelmatig voor dat een ongeluk plaatsvindt met een machine. Meestal vindt dan een beknelling plaats.

Ook komt het vaak voor dat er een voertuig betrokken is bij een bedrijfsongeval. Denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagen, maar zeker ook aan bijvoorbeeld een heftruck.

Tenslotte gebeuren bedrijfsongevallen doordat er net even een bepaalde onoplettendheid is. Het is de taak van de werkgever om hiermee op voorhand rekening te houden. Dit door de situatie op het werk zo veilig mogelijk te maken maar ook door een werknemer goeie instructies te geven en door toezicht te houden op de werknemer.

 

Waaruit bestaat het recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

Meestal bestaat het recht op schadevergoeding uit:

Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers zijn 058-2131555 en 050-2222615 en ons e-mailadres is info@keuningadvocaten.nl. Vult u liever het contactformulier in, zodat wij contact met u opnemen? Dat kan ook.

  • Kosteloos voor u

  • Deskundig

  • Onafhankelijk

  • Betrokken

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ervaringen van onze cliënten

Ik had snel een eerste afspraak en vanaf dag één is de communicatie prima verlopen.

Dank voor de ondersteuning. Ik heb het als erg prettig ervaren dat niet alleen bij de inhoud werd stilgestaan, maar ook bij de emotionele kant van de zaak.

Vier jaar geleden heb ik een bedrijfsongeval gehad. Keuning letselschade heeft mij vier jaar lang bij gestaan. Ik heb het die vier jaar zeer vertrouwd gevoelt. Ik zal Keuning letselschade zeker aanraden. Mocht ik een cijfer geven ,dan geef ik het een 10. Een advocaat die rust uitstraalt en haar vak verstaat. Dankje wel, C.Dijkstra-Keuning

Yvonne Timmerman

Ik heb de ondersteuning als zeer prettig ervaren en kijk zeer tevreden terug op dit proces.

Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik ben altijd correct behandeld, geholpen en te woord gestaan. Vooral de "no nonsense", "doe maar normaal"manier van communiceren sprak mij enorm aan. Dat in combinatie met de deskundigheid en goede afhandeling geeft mij een enorm tevreden gevoel.

Het was erg prettig samenwerken met een zeer deskundig iemand. Ik heb het gevoel gekregen dat ik ondersteund en ontlast ben in het proces. Heel erg bedankt hiervoor.

 Goede advocaten. Ze hebben me perfect geholpen nadat ik een ongeluk heb gehad.

Wij zijn blij dat wij u hebben gevraagd om hulp bij onze zaak. We zijn echt heel tevreden. We bedanken u hartelijk voor al het werk dat u voor ons heeft gedaan, en de goede afloop.

Bedankt voor de deskundige ondersteuning en begeleiding. Zonder u had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Ik ben zeer tevreden over de geboden bijstand, begeleiding en afhandeling. Dank hiervoor!

Ik ben blij met de spontane, leuke en toegankelijke manier waarop we met elkaar om konden gaan!

Ondanks dat zo'n letselschadezaak vreemd is, voelde de begeleiding daarin heel vertrouwd. Bedankt voor de hulp!

Zeer deskundig en vriendelijk behandeld. Bedankt voor alles.

Vooral de klantvriendelijke, persoonlijke benadering heb ik als zeer positief en prettig ervaren.