Bedrijfsongeval met een blijvend letsel
Wanneer u blijvend letsel oploopt als gevolg van een bedrijfsongeval, kan dit de nodige gevolgen hebben. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook voor werkzaamheden thuis en qua vrijetijdsbesteding. In de meeste gevallen kan de werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld worden, waardoor letselschade bij de werkgever verhaald kan worden.
Wilt u weten waarop u recht heeft na een bedrijfsongeval met blijvend letsel? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken uw situatie graag met u, geheel vrijblijvend.
Wanneer is een werkgever aansprakelijk bij blijvend letsel?
Als het gaat om een bedrijfsongeval met blijvend letsel, dan is een werkgever daarvoor vaak aansprakelijk. Op een werkgever rust namelijk een verstrekkende zorgplicht waarbij een werkgever zoveel mogelijk moet voorkomen dat er bedrijfsongevallen ontstaan.
Pas wanneer een werkgever kan bewijzen dat hij zo’n beetje alles eraan heeft gedaan om ongevallen te voorkomen of wanneer een werknemer door opzet of bewuste roekeloosheid een ongeval heeft gehad, zal het lastig of onmogelijk worden om de opgelopen letselschade bij de werkgever te verhalen. Maar dit is haast nooit het geval.
Blijvend letsel bij bedrijfsongeval als uitzendkracht
Bent u uitzendkracht en heeft u als uitzendkracht een bedrijfsongeval gehad? Dan kunt u zowel het uitzendbureau (de formele werkgever) als het bedrijf waar u voor werkt (de materieel werkgever) aansprakelijk stellen.
Om meer te weten te komen wie u aansprakelijk moet stellen voor uw letselschade, kunt u de hulp inschakelen van een letselschade advocaat. Een letselschadeadvocaat kan u de mogelijkheden na een arbeidsongeluk precies uitleggen.
Letselschade vergoeding bij een bedrijfsongeval met blijvend letsel
Het recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval met blijvend letsel bestaat in principe uit het recht op materiële schadevergoeding en het recht op immateriële schadevergoeding, ofwel smartengeld. Doordat elke situatie uniek is, kunnen wij nog niet de exacte bedragen voor uw schadevergoeding hier laten zien. Dit hangt af van de exacte omstandigheden van het geval.
Wilt u weten waarop u recht heeft na een bedrijfsongeval met blijvend letsel? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken uw situatie en uw mogelijkheden graag met u, geheel vrijblijvend.
Welke stappen moeten er worden gezet na een bedrijfsongeval met blijvend letsel?
Nadat een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden, moet de werkgever dit melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Er is dan namelijk sprake van een zogeheten meldingsplichtig ongeval. De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat dan een onderzoek uitvoeren naar het ontstaan van het ongeval, of draagt de werkgever op om daar een onderzoek naar te verrichten.
Is duidelijk wat er bij het ongeluk is gebeurd, dan is in principe ook wel duidelijk of de werkgever aansprakelijk is of niet. Meestal doet de verzekeraar van de werkgever daarover dan wel een uitspraak. Soms gebeurt dat niet vanzelf en moet u de werkgever eerst aansprakelijk stellen. Heeft u hier hulp bij nodig? Eén van onze letselschade advocaten kan u hierbij goed van dienst zijn.
Als de werkgever aansprakelijk is, dan betekent dit ook dat de werkgever verplicht is om uw schade bij blijvend letsel te vergoeden. De ongevallen verzekering van de werkgever keert dan vaak ook een vergoeding uit. Het is van belang dat hierop ook een beroep wordt gedaan op het moment dat een dergelijke verzekering is afgesloten.
Wilt u weten of u recht heeft op schadevergoeding na een bedrijfsongeval met blijvend letsel?
Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op op het moment dat u een bedrijfsongeval met blijvend letsel heeft gehad. Wij lichten u gratis en vrijblijvend voor over uw rechten.