Wat is letsel?

 

Letsel betekent dat iemand bij een ongeval gewond is geraakt. Die verwondingen kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Vaak is het letsel gelukkig tijdelijk, bijvoorbeeld bij het oplopen van schaafwonden, een gekneusde arm of een gebroken been dat goed hersteld. Helaas valt het herstel van het letsel soms ook tegen en kan er blijvend letsel optreden.

 

De financiële schade van het letsel

 

De financiële schade die voortvloeit uit het letsel noemen we letselschade. Deze letselschade kan uit veel schade en kosten bestaan. Als het puur gaat om de medische behandelingen, vaak worden die kosten door uw zorgverzekeraar betaald. Wel kunnen er eigen bijdragen spelen, bijvoorbeeld het eigen risico of kosten waarvoor u niet verzekerd bent. Ook kan het zijn dat u door het schadeletsel niet meer kunt werken. Al die kosten van het letsel kunnen onder letselschade vallen, en die kosten kunt u in principe verhalen als er een aansprakelijke partij is. Wilt u meer weten over letselschade? Klik dan hier of neem contact met ons op om uw vragen vrijblijvend met een van onze letselschade advocaten te bespreken.

 

Wat te doen bij letsel?

 

Op medisch gebied zijn dat zaken waar bijvoorbeeld uw huisarts natuurlijk meer over kan vertellen dan wij dat kunnen. Op juridisch gebied kan het goed zijn wanneer u uw situatie met een letselschade advocaat bespreekt. Het kan bij letsel bijvoorbeeld nodig zijn dat uw rechten moeten worden veiliggesteld. Denk bijvoorbeeld aan het stuiten van de verjaring, door het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij of verzekering.

 

Er kan bij letsel veel op u afkomen. Medische behandelingen, juridische zaken, maar ook eventuele financiële zorgen doordat u schade lijdt. Het kan rust geven wanneer u weet waar u op juridisch gebied aan toe bent, en wanneer u het verhalen van de schade van het letsel uit handen geeft aan een ervaren letselschade advocaat. Zodoende kunt u zich weer concentreren op het herstel van het letsel.

 

Meer weten? Heeft u vragen over uw letsel? 

 

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 058-2131555 of info@keuningadvocaten.nl.

 

Keuning Letselschade Advocaten is gevestigd in Leeuwarden. Van daaruit werken onze letselschadeadvocaten voornamelijk in Noord-Nederland (met name Friesland, Groningen en Drenthe).

Maak een afspraak