Voorschot schadevergoeding letselschade

 

Het kan soms een tijd duren voordat je een letselschadezaak kunt regelen. Daar kunnen een hoop oorzaken voor zijn. Er kunnen bijvoorbeeld de volgende vragen bestaan, die eerst beantwoord moeten worden:

 

·         Is de tegenpartij aansprakelijk?

·         Is er sprake van blijvend letsel?

·         Bestaat er bij opgelopen breuken bijvoorbeeld kans op slijtage in de toekomst?

·         Bent u blijvend arbeidsongeschikt?

·         Is de totale schade duidelijk?

 

Voorschot vragen

 

Zolang deze onduidelijkheden spelen kunt u wel te maken krijgen met een hoop kosten. U kunt de tegenpartij vaak wel vragen om een voorschot op de uiteindelijk te bepalen schadevergoeding. Zodoende kunt u de kosten vanwege het ongeluk blijven betalen. In de verdere loop van het letselschadetraject wordt de totale omvang van uw schade berekend. Van de totale schadevergoeding worden dan de uitbetaalde voorschotten afgetrokken. Zodoende kan men dan berekenen welke slotbetaling kan worden voorgesteld aan bij een eventuele afkoop van een letselschadezaak. 

 

Om de aansprakelijke verzekeraar te vragen om een voorschot is het belangrijk om uw schade goed te berekenen. Er is echter een belangrijke eerste stap, namelijk dat de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent. Zonder aansprakelijkheid heeft u namelijk geen recht op schadevergoeding. Is de aansprakelijkheid erkend, dan moet de aansprakelijke partij en verzekeraar de schade vergoeden. 

 

Het berekenen van de schade en bepalen of voorschot mogelijk is, is nog niet altijd eenvoudig. Met de hulp van een letselschadespecialist of  kunt u dit goed laten beoordelen. Met het inschakelen van een letselschade advocaat bent u voorzien van de meest complete belangenbehartiger. De letselschade advocaat kan u helpen de schadevergoeding te berekenen en de verzekeraar te vragen om een voorschot uit te keren.

 

Hulp nodig bij het verhalen van uw schadevergoeding? Heeft u recht op een (aanvullend) voorschot?

 

Als u wilt weten waar u recht op heeft, neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Keuning Letselschade Advocaten. U kunt ons telefonisch bereiken op 058-2131555, per e-mail via info@keuningadvocaten.nl

 

Keuning Letselschade advocaten is gevestigd in Leeuwarden. Van daaruit werken we in heel Noord-Nederland, dus met name Friesland, Groningen en Drenthe.

 

 

Maak een afspraak