Rechtsbijstandverzekering en letselschade

Heeft u letsel opgelopen bij een ongeval? En heeft u nu een advocaat nodig? Veel mensen hebben zich verzekerd voor de kosten van een advocaat. Zij hebben bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afgesloten bij DAS Rechtsbijstand of ARAG. Of misschien heeft u via de Rabobank een rechtsbijstandverzekering afgesloten bij Interpolis of bij Achmea.

Veel slachtoffers weten niet dat zij dan ook recht hebben op bijstand van een letselschade advocaat. Zij mogen die letselschade advocaat zelf kiezen. En bijstand van een letselschade advocaat is vaak gratis. Als er moet worden geprocedeerd heeft u het recht op vrije advocaatkeuze. De kosten van een advocaat in een procedure moeten dan worden betaald door uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Rechtsbijstandverzekering en advocaatkosten

Als u een ongeluk heeft gehad, is er misschien een ander schuldig. Deze persoon of dit bedrijf is dan vaak aansprakelijk. Vaak is er een aansprakelijke verzekeraar die uw letselschade moet vergoeden.

Steeds meer mensen hebben een rechtsbijstandverzekering. Na een ongeval bellen zij vaak met hun rechtsbijstandsverzekeraar. Bij de rechtsbijstandsverzekeraar wordt hun zaak vaak behandeld door een jurist. Veel mensen weten niet dat zij vrije advocaatkeuze hebben. Zij kunnen dus ook een letselschade advocaat inschakelen. Vaak is een letselschade advocaat gratis in letselschadezaken. De aansprakelijke partij moet de advocaatkosten betalen.

Vrije advocaatkeuze en gratis procederen

Soms is het onzeker of een andere partij aansprakelijk is. Dan moet de rechter een beslissing nemen. De jurist van de rechtsbijstandverzekering kan u bijstaan in een procedure, maar u heeft het recht om gratis een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in te schakelen. De rechtsbijstandverzekering moet dan alle advocaatkosten betalen. Voor u is een procedure met een gespecialiseerde letselschadeadvocaat dan gratis.

Second opinion en rechtsbijstand

Heeft de rechtsbijstandsverzekeraar geen vertrouwen in uw zaak? Of heeft u geen vertrouwen meer in uw zaakbehandelaar? Op grond van de geschillenregeling kunt u een second opinion vragen. U kunt ervoor kiezen om de second opinion te laten uitvoeren door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Soms staat er in de polisvoorwaarden dat een second opinion gratis is. Het kan prettig zijn dat u zelf een advocaat kiest die in uw letselschadezaak een second opinion uitvoert. U weet dan zeker dat deze advocaat onafhankelijk naar uw zaak kijkt.

Overstappen naar een letselschade advocaat

Wordt uw zaak behandeld door een jurist van de rechtsbijstandverzekering? En wilt u dat uw zaak wordt overgenomen door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat? Ook dan is bijstand van een advocaat vaak gratis. U kunt ons bellen voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Persoonlijk contact met een advocaat

Veel rechtsbijstandsverzekeraars zitten in grote kantoren. Het contact met cliënten gaat vaak telefonisch. Woont u in het noorden van het land? En vindt u persoonlijk contact belangrijk? Wij vinden dat ook. Ons kantoor is gevestigd in Leeuwarden. Van daaruit werken wij in het noorden van het land. Veel van onze klanten wonen in Friesland, Groningen, Drenthe of de Noordoostpolder.

Belt u gratis en vrijblijvend met ons kantoor. Wij kunnen de mogelijkheden van een gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis bespreken.

Vakbond en gratis advocaat

Bent u lid van FNV, CNV of een andere vakbond? En heeft u op uw werk of daarbuiten een ongeval gehad? Veel vakbonden bieden rechtsbijstand aan hun leden. U kunt uw zaak ook laten behandelen door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Bijstand van een advocaat is vaak voor u gratis.