Aansprakelijkheid bij letselschade

 

 

Als u een ongeluk heeft gehad dat door iemand anders veroorzaakt is, dan kan het goed zijn dat de tegenpartij aansprakelijk is. Is de tegenpartij daadwerkelijk aansprakelijk, dan moet hij (of zijn aansprakelijkheidsverzekering) uw schade vergoeden.  Wij van Keuning Letselschade Advocaten kunnen u hulp bieden bij bijvoorbeeld het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van uw schade.

 

Soorten aansprakelijkheid

 

Bij bijvoorbeeld de volgende typen ongevallen kan er sprake zijn van een aansprakelijkheid van een tegenpartij:

 

·        Verkeersongeval;

·        Bedrijfsongeval;

·        Letsel veroorzaakt door een dier;

·        Letsel veroorzaakt door een gebrekkige zaak of opstal;

·        Letsel veroorzaakt door onzorgvuldig of onvoorzichtig handelen van een ander.

 

De hiervoor genoemde opsomming geeft slechts een paar voorbeelden van situaties waarin letselschade mogelijk te verhalen is. Soms is schadevergoeding ook verhaalbaar wanneer dat op het eerste gezicht niet mogelijk lijkt. Heeft u het ongeluk zelf veroorzaakt? Of bijvoorbeeld degene die reed, terwijl u inzittende was bij een aanrijding? Ook dan kunt u recht hebben op (gehele of gedeeltelijke) schadevergoeding. Hierna volgen een paar situaties waarbij eigen schuld kan spelen, en u mogelijk toch met succes schadevergoeding kunt claimen.

 

Als duidelijk is dat een aansprakelijke partij of verzekeraar uw schade moet vergoeden, dan is het tijd om de letselschade te berekenen en te begroten. Dat is niet altijd eenvoudig. Ook is het belangrijk om een schadeclaim zorgvuldig te berekenen en te onderzoeken. Uw schadevordering kan uit veel zaken bestaan. Meer informatie daarover vindt u hier. Met de hulp van een letselschade advocaat haalt u na een ongeval de juridische hulp van een specialist in huis. In de meeste gevallen is het mogelijk om de kosten van rechtsbijstand te verhalen op een aansprakelijke partij. De letselschadeadvocaat kan dan zijn kosten in rekening brengen bij de tegenpartij. Voor u is het inschakelen van een letselschade advocaat dan zodoende gratis.

 

Meer weten?

Heeft u een ongeluk gehad en letsel opgelopen? Wilt u weten of u recht heeft op schadevergoeding? Of zoekt u een letselschadeadvocaat om u bij te staan bij uw schadeclaim? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Keuning Letselschade Advocaten. U kunt ons bereiken via 058-2131555 of info@keuningadvocaten.nl.

 

Keuning Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het behandelen van letselschadezaken. We werken alleen voor slachtoffers. Ons kantoor is gevestigd in Leeuwarden. We werken voornamelijk in Friesland, Groningen en Drenthe.

 

Maak een afspraak